Ρέντσι: Πάει ο καιρός που η Ευρώπη έδινε μαθήματα στην Ιταλία

«Η Ιταλία πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά συγχρόνως, υπάρχει κάτι που πρέπει να λεχθεί με σαφήνεια: Τέλειωσε η περίοδος κατά την οποία η Ευρώπη έδινε μαθήματα στην Ιταλία και της έλεγε τι μάθημα να διαβάσει. Η Ιταλία είναι παρούσα και κάνει αισθητή την παρουσία της αυτή», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στο δημόσιο ιταλικό κανάλι Rai Uno. «Η Ευρώπη σε κάποια

θέματα πρέπει να αλλάξει», επισήμανε.

Εφερε δε ως παράδειγμα τον Μπαράκ Oμπάμα, σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική, λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια έφερε και πάλι την ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στην Ευρώπη η λιτότητα προκάλεσε απώλεια θέσεων εργασίας.

Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη μιας ενιαίας θέσης και υποστήριξε πως «ο τρόπος με τον οποίο αυτό πρέπει να γίνει είναι εκείνος που η Ιταλία υπέδειξε από την πρώτη στιγμή: όχι στη δημαγωγία, αλλά όχι και στην απεριόριστη δήθεν καλοσύνη».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε ότι όποιος κάνει λάθη «πρέπει να πληρώνει τις συνέπειες», ενώ για το ποινικό αδίκημα της παράνομης μετανάστευσης είπε: «Σύμφωνα με τους ειδήμονες δεν χρησιμεύει και δημιουργεί προβλήματα στα δικαστήρια, με υπερβολικό φόρτο εργασίας, αλλά, είναι άλλο τόσο αλήθεια ότι υπάρχει μια αίσθηση ανασφάλειας από μέρους των πολιτών, και, κατά συνέπεια, την πορεία αυτή αλλαγής των κανόνων, θα την ακολουθήσουμε όλοι μαζί, χωρίς υπερβολική βιασύνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα