«Ρεκόρ» καύσωνα στην Αττική

Όσοι ήλπιζαν ότι οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για... 45άρια κατά τη διάρκεια του τετραήμερου καύσωνα που πλήττει την χώρα μας ήταν απλώς υπερβολές, διαψεύστηκαν σήμερα πανηγυρικά από το καμίνι στο οποίο μετατράπηκε η Αττική και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής η Αττική αναδείχτηκε η... πρωταθλήτρια του ευρωπαϊκού κύματος καύσωνα, αφού ο υδράργυρος άγγιξε τους 45,3°C στην Ελευσίνα, θερμοκρασία που σε καμία άλλη περιοχή της Γηραιάς Ηπείρου δεν καταγράφηκε σήμερα!

Αυτό,

σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, είχε συμβεί και το 2007 όταν στην Ελευσίνα τα θερμόμετρα είχαν καταγράψει 46,5°C.

«Τις τελευταίες μέρες κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι ήταν υπερβολικές οι εκτιμήσεις μου για θερμοκρασίες της τάξεως των 44-45°C και ότι δεν θα σημειωθεί θερμοκρασία άνω των 42-43°C. Επίσης άλλοι έλεγαν ότι η θαλάσσια αύρα θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και δεν θα αφήσει τη θερμοκρασία στις παραλιακές περιοχές της Αττικής να φτάσει πάνω από τους 35-36°C.», αναφέρει ο μετεωρολόγος, επισημαίνοντας ότι, εκτός από το «ρεκόρ» της Ελευσίνας, σε πολλές περιοχές του νόμου Αττικής ο υδράργυρος έφτασε με σχετική ευκολία τους 44°C (Ασπρόπυργος, Φιλαδέλφεια, Μαρκόπουλο) αλλά και σε δεκάδες άλλες τους 43°C αντίστοιχα.

«Με βάσιμα στοιχεία πλέον, μπορούμε να μιλάμε για τιμές στα θερμόμετρα που είχαν 10 χρόνια να σημειωθούν! Στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε πολλές περιοχές καταγράφηκαν θερμοκρασίες κοντά στους 43-44°C και τοπικά 45°C, που αλλού, στη Λάρισα!» αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τους πίνακες με τις μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα στην Ελλάδα και τις μέγιστες σήμερα στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα