Ρεκόρ για Dow, S&P 500 και Nasdaq με ράλι από Apple και Qualcomm

Νέα υψηλά ρεκόρ για Dow, S&P 500 και Nasdaq με ράλι από Apple και Qualcomm.

Αναλυτικά ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,10% στις 23.539 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,31% στις 2.587 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,74% στις 6.764 μονάδες.

Η μετοχή της Apple

ενισχύθηκε 2,61% μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα. «Η εταιρεία συνεχίζει να εμφανίζει ισχυρή ανάπτυξη ειδικά στον τομέα υπηρεσιών της, ο οποίος συνεχίζει να "οδηγεί" την κερδοφορία έναντι του hardware» σχολιάζει ο αναλυτής, Άντι Χάργκριβς, της KeyBanc Capital Markets. Με την άνοδο της μετοχής, η κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 900 δισ. δολάρια.

Μεγάλη ώθηση δόθηκε και από το άλμα 12,71% της Qualcomm μετά από πληροφορίες ότι μπορεί να εξαγορασθεί από τη Broadcom, deal που μπορεί να ξεπεράσει τα 100 δισ. δολάρια.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και τα μακροοικονομικά στοιχεία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, προστέθηκαν 261.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα, έναντι προσδοκιών για 310.000.

«Η αγορά εκτιμά ότι σε γενικές γραμμές το νούμερο είναι καλό. Υπάρχουν μερικά στοιχεία που πρέπει να ομαλοποιηθούν μετά την επίδραση των τυφώνων ωστόσο η συνολική τάση παραμένει καλή» σχολιάζει ο Τζέι Τζέι Κίναχαν, επικεφαλής αναλυτής αγορών στην TD Ameritrade.

Ο Aντριου Τσαμπερλέιν, επικεφαλής οικονομολόγος της Glassdoor, δήλωσε ότι η έκθεση «υπογραμμίζει την ισχύ της οικονομίας», προσθέτοντας ότι «η αγορά εργασίας βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και αυτό είναι καλό για τους εργαζόμενους».

Keywords
Τυχαία Θέματα