Ρέγκλινγκ: Kαλεί τις ευρωπαϊκές τράπεζες να μειώσουν δραστικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling, έκρουσε και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο Reconciling Regulation and Growth.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Regling επεσήμανε πως οι τράπεζες των ΗΠΑ έχουν λιγότερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αλλά επιδεικνύουν υποχώρηση στην Ευρώπη. Τόνισε, δε, πως οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας έχουν αυξηθεί και στις

δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τους ευρωπαϊκούς να βρίσκονται υψηλότερα από τους αντίστοιχους στις ΗΠΑ: "Ένας λόγος για τον οποίο η χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση αργεί να ανακάμψει μετά την κρίση είναι η χαμηλή αποδοτικότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών".

Παρόλα αυτά υπογράμμισε πως η ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση βρίσκεται σε ανοδική πορεία αλλά δεν έχει φτάσει τα προ-κρίσης επίπεδα.

Επανέλαβε, επίσης, πως θέλει να δει ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης αφού "χρειαζόμαστε μία ευρωπαϊκή ασφάλεια σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις".

Τέλος, ανέφερε πως η ευρύτερη οικονομική ενοποίηση θα μπορούσε να ευνοήσει την πραγματική οικονομία αλλά και τη λειτουργία της νομισματικής ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα