Ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Ανοδος 6% για RTL

Η αποστασιοποίηση των επενδυτών από τις γεωπολιτικές ανησυχίες λόγω Βόρειας Κορέας, έχουν ως αποτέλεσμα την άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες έλαβαν ώθηση και από τη θετική ψυχολογία που επικράτησε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με άνοδο 0,6% μετά τα χαμηλά έξι μηνών που άγγιξε χθες. Οι μετοχές των κλάδων ασφαλειών και ΜΜΕ που την Τρίτη βρέθηκαν σε χαμηλό έξι μηνών, ανέκαμψαν διαγράφοντας μέρος των απωλειών της Τρίτης.

Λίγο νωρίτερα η εικόνα για τους μεγαλύτερους δείκτες είχε ως εξής:
FTSE

100 +0,53%, DAX +0,75%, CAC40 +0,67%, IBEX35 +0,61%.

Οι τραπεζικές μετοχές σημειώνουν επίσης άνοδο λόγω αναβαθμίσεων στον τραπεζικό κλάδο. Η μετοχή της Swedbank με άνοδο 1,7%, μετά την αναβάθμισή της από τη JPMorgan.

Η μετοχή της RTL Group έκανε άλμα στην κορυφή του πανευρωπαϊκού δείκτη, με άνοδο 6% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου. Η ασφαλιστική Baloise επίσης έκανε άλμα 5%, λόγω των καλών αποτελεσμάτων α' εξαμήνου.

Η μετοχή της Petrofac με άνοδο 2%, αν και μείωσε το μέρισμά της κατά 42% στο πλαίσιο των προσπαθειών βελτίωσης του ισολογισμού της.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ σημείωσε μικρή πτώση έναντι του δολαρίου στο 1,19 δολ., μετά τη χθεσινή εκτόξευσή του στο 1,20 λόγω των γεωπολιτικών ανησυχιών.

Χθες, στις αγορές επικράτησε μούδιασμα μετά τα νέα ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε νέο βαλλιστικό πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία, αν και οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν με άνοδο. Παρόμοια εικόνα και το πρωί στις ασιατικές αγορές.

Στην αγορά ενέργειας, πιέσεις δέχεται το πετρέλαιο ως απόρροια των συνεπειών του τυφώνα Χάρβεϊ που προκάλεσε ζημιές και πλημμύρες σε διυλιστήρια των ΗΠΑ.
Νωρίτερα, το μπρεντ βρισκόταν στα 51,98 δολ/βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό ήταν στα 46,30 δολάρια το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα