Ράλι μετοχών και ομολόγων στο Τόκιο μετά την απόφαση της BOJ

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές την Τετάρτη, με «οδηγό» το «άλμα» του Nikkei μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τη νομισματική πολιτική.

Η κεντρική τράπεζα, αν και άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια, ανακοίνωσε ότι θα τροποποιήσει τη νομισματική της πολιτική, στοχεύοντας στον έλεγχο της καμπύλης αποδόσεων των 10ετών ομολόγων. Συγκεκριμένα, οι ο κεντρικός τραπεζίτης, Χαρουχίκο Κουρόντα, άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια

στο -0,1% και δήλωσε ότι στόχος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης θα είναι πλέον τα 10ετή ιαπωνικά ομόλογα, ώστε η απόδοσή τους να μείνει κοντά στο μηδέν.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση το ιαπωνικό γεν υποχώρησε έναντι του δολαρίου, στα 102,66 έναντι 101,09 γεν προηγουμένως. Η απόδοση του ιαπωνικού 10ετούς ενισχύθηκε για πρώτη φορά από τον Μάρτιο πάνω από το μηδέν, στο 0,003% από το -0,06% προηγουμένως.

Οι τραπεζικές μετοχές στο Τόκιο κατέγραψαν ράλι, με την Mitsubishi UFJ να ενισχύεται 6,66%, την SMFG να καταγράφει άνοδο 6,31% και την Mizuho Financial να ενισχύεται κατά 6,4%.

Οι εξαγωγικές μετοχές επίσης διέγραψαν τις απώλειες, με την Nissan να καταγράφει άνοδο 0,4%, την Sony κέρδη 1,3% και την Toyota ράλι 2,44%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης στο Σίδνεϊ κατέγραψε άνοδο με σχεδόν όλους τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες σε θετικό έδαφος.

Οι τιμές πετρελαίου κατέγραψαν ριμπάουντ στην Ασία, με την τιμή του αμερικανικού αργού να καταγράφει άνοδο 1,77% στα 44,83 δολάρια και την τιμή του Brent να ενισχύεται κατά 1,3% στα 46,47 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα