Ραχόι: Υπόσχεται σύσταση κυβέρνησης μέσα σε ένα μήνα

Ο προσωρινός πρωθυπουργός της Ισπανίας, Mariano Rajoy, ανέφερε πως θα έχει – επιτέλους- τις βάσεις να συστήσει μία νέα κυβέρνηση μέσα στον επόμενο μήνα μετά από τις γενικές εκλογές της Κυριακής.

Το Λαϊκό Κόμμα του Rajoy κατάφερε και εδραιώθηκε ως το πιο δυνατό κόμμα στην ισπανική Βουλή των 350 θέσεων, με 137 έδρες

από τις 123 που είχε το Δεκέμβριο. Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως θα ξεκινήσει τη διερεύνηση για σύσταση κυβέρνηση τη Δευτέρα, έτσι ώστε να βρει την υποστήριξη που χρειάζεται για την πλειοψηφία.

Η Ισπανία προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία... μεταξύ της, έτσι ώστε να οδηγήσει τη χώρα πέραν της οικονομικής και πολιτικής κρίσης. Αν και η οικονομία αναπτύσσεται εδώ και 11 τρίμηνα μετά από πτώση 5 ετών, η ανεργία παραμένει πάνω από το 20% και η κυβέρνηση μπορεί να δεχθεί πρόστιμο από την ΕΕ λόγω των συνεχόμενων προϋπολογιστικών παραβάσεων.

Κι όμως, η υποστήριξη του τέταρτου τη τάξει κόμματος Ciudadanos μπορεί να μην είναι δεδομένη αφού ο ηγέτης της παράταξης θέλει πρώτα να επικεντρωθεί στις πολιτικές της νέας πιθανής κυβέρνησης πριν δεχθεί τον Rajoy ως τον de facto πρωθυπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα