Τουρκικός Στρατός: Αναλάβαμε την Εξουσία - Πυροβολισμοί στην Άγκυρα - Κατάληψη του αεροδρομίου

Άρματα μάχης στους δρόμους - Πραξικόπημα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού – Άφαντος ο Ερντογάν – Πυρά ελικοπτέρων κατά του κτιρίου της Ασφάλειας - Πληροφορίες και για τεθωρακισμένα στην Ανατολική Θράκη - Όμηρος ο αρχηγός του στρατού στο στρατηγείο στην Άγκυρα - Eπικοινωνία Αλ. Τσίπρα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ - Οι Αρχές μπλόκαραν Facebook, Twitter

και YouTube, ενώ έκλεισε και η κρατική τουρκική τηλεόραση

Σύμφωνα με το Russia Today, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι καλά στην υγεία του και τον έχουν φυγαδεύσει οι φρουροί του στην κατοικία του στην Αλικαρνασσό

Την κατάληψη της εξουσίας της χώρας ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός, λίγη μόλις ώρα μετά την είδηση ότι στρατιωτικό πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα.

Η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Αγκυρα, ενώ αεροσκάφη κάνουν υπερπτήσεις. Στρατός και άρματα μάχης έχουν αποκλείσει δύο γέφυρες στον Βόσπορο στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού στρατού: "ο Στρατός έχει πια αναλάβει την εξουσία στην Τουρκία ενώ έχει καταλάβει και το αεροδρόμιο της Κωνστντινούπολης. Το κράτος δικαίου πρέπει να παραμείνει προτεραιότητα".

Και bank run ξεκινάει στην Τουρκία καθώς πολίτες σε κατάσταση πανικού λόγω του πραξικοπήματος συρρέουν μαζικά στα ΑΤΜ και στα πρατήρια βενζίνης φοβούμενοι τα χειρότερα και πιθανή αναταραχή.

Τον Φετουλάχ Γκιουλέν δείχνει ο Τούρκος πρωθυπουργός ότι βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα στην Τουρκία, την ώρα που ο Ερντογάν είναι κατά άλλους εξαφανισμένος και κατ΄ άλλους βρίσκεται σε διακοπές στην Αλικαρνασσό. Σε κάθε περίπτωση όλα τα πρακτορεία μεταδίδουν πως ο Ερντογάν είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με το Russia Today, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι καλά στην υγεία του και τον έχουν φυγαδεύσει οι φρουροί του στο Μόντρουμ και από εκεί ετοιμάζει την «άμυνά» του.

Για απόπειρα πραξικοπήματος έκανε λόγο ο Τούρκος πρωθυπουργός χωρίς όμως να έχει εμφανιστεί στις κάμερες. Για "πόλεμο μέχρις εσχάτων" έκανε λόγο ο κ. Γιλντιρίμ. «Τίποτα δεν θα βλάψει την τουρκική δημοκρατία. Στρατιωτικό πραξικόπημα σε εξέλιξη. Είναι μια προσπάθεια από τη μεριά του στρατού», δήλωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Παράλληλα η γέφυρα του Βοσπόρου και η γέφυρα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ στην Κωνσταντινούπολη έκλεισαν αργά σήμερα, χωρίς να αναφερθεί η αιτία.

Mπλοκαρισμένα Facebook και Τwitter στην γειτονική χώρα.

Μόλις χθες ψηφίστηκε νόμος από την κυβέρνηση να μπορεί να ερευνήσει εντός τους στρατού για συμμετοχή στελεχών στο θρησκευτικό κίνημα του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιερωμένου Φετουλάχ ΓκιουλένΦετουλάχ Γκιουλέν.

Την κατάσταση παρακολουθεί από κοντά και το ελληνικό Επιτελειό Στρατού, χωρίς να έχει ακόμα προβεί σε κάποι σχόλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα