Πτωτικά η Ευρώπη – Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα και Τραμπ

Με μικρή πτώση άνοιξαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα, νομισματική πολιτική και φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα απώλειες 0,14% με τους περισσότερους τομείς σε αρνητικό έδαφος.

Στους μεγαλύτερους δείκτες, λίγο νωρίτερα ο FTSE 100 σημείωνε πτώση 0,13% , o DAX με πτώση 0,06%, o CAC 40 στο -0,03%, o FTSE MIB

με απώλειες 0,40%

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακοίνωσε αύξηση στα έσοδα τριμήνου και τα μεικτά κέρδη, ενώ επικεντρώνει στην αύξηση των επενδύσεων και την ανάπτυξη.

Στο μεταξύ, η Credit Suise ανακοίνωσε την άντληση κεφαλαίων ύψους σχεδόν 4 δισ. ελβετικών φράγκων (4 δισ. δολ.), ενώ σχεδιάζει να απορροφήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο στην ελβετική τραπεζική της μονάδα. Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρό κέρδος 596 εκατομμυρίων φράγκων για το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Η ισπανική τράπεζα Santander ανακοίνωσε 14% αύξηση στα κέρδη α' τριμήνου, κυρίως από τις δραστηριότητες στη Βραζιλία.

Η Daimler αύξησε τις προβλέψεις της για τα ετήσια κέρδη μετά την ανακοίνωση διπλάσιων καθαρών κερδών για το α' τρίμηνο σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Η Peugeot ανακοίνωσε αύξηση 4,9% στα έσοδα α' τριμήνου καθώς τα νέα της μοντέλα τη βοήθησαν να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο των χαμηλών πωλήσεων και των συναλλαγματικών διακυμάνσεων.

Η Tullow Oil ανακοίνωσε συρρίκνωση του καθαρού της χρέους στα 4,6 δισ. δολ. τον Μάρτιο από 4,8 δισ. στα τέλη του 2016.

Αύριο αναμένεται η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ μ ε τους αναλυτές να περιμένουν μια αλλαγή ρητορικής για τη νομισματική πολιτική.

Στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει πρόταση για μείωση του εταιρικού φόρου στο 15% από 35% σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα