Πτωτικά η Wall Street λόγω Fed και πετρελαίου

Η υποχώρηση της τιμής του μαύρου χρυσού σε συνδυασμό με δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της Fed δημιουργούν περιβάλλον αυτοσυγκράτησης στη Wall Street και οδηγούν χαμηλότερα τους τρεις βασικούς δείκτες της αγοράς.

Πτώση 0,22% για τον Dow Jones στις 18.861 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,28% στις 2.181 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,32% χαμηλότερα στο επίπεδο των 5.317 μονάδων. Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας

έφθασε σε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό, στις 5.342,88 μονάδες.

«Φθάσαμε στο σημείο-καμπή με την προσοχή να απομακρύνεται από το αποτέλεσμα των εκλογών και να επιστρέφει στα θεμελιώδη δεδομένα της οικονομίας και αυτό είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό», εκτιμά ο Art Hogan, αναλυτής της Wunderlich Secuirites.

Την ίδια ώρα το πετρέλαιο υποχωρεί σημαντικά, επηρεάζοντας αρνητικά τον δεικτοβαρή ενεργειακό κλάδο. Απώλειες 1,1% για το αμερικανικό αργό στα 44,90 δολάρια, ενώ πτώση της τάξης του 1,1% στα 45,98 δολάρια.

Αναφορικά με τη Fed τόσο οι χθεσινές δηλώσεις της Τζάνετ Γέλεν όσο και κάποιες ομιλίες, σήμερα, κορυφαίων στελεχών της μοιάζουν να επιβεβαιώνουν την εκτίμηση των αγορών ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση Δεκεμβρίου.

Οριακά υψηλότερα ο δείκτης δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στο 1,058 δολ. και το δολάριο στα 110,6 γεν. Ανοδικές τάσεις για τις αποδόσεις των ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να φθάνει στο 1,04% και του 10ετούς να φθάνει στο 2,31%.

Keywords
Τυχαία Θέματα