Πτωτικά η Wall Street και λόγω πετρελαίου

Σε τροχιά υποχώρησης η αμερικανική αγορά, μετά το εντυπωσιακό ράλι που ακολούθησε τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην αγορά πετρελαίου, με δεδομένη και την επικείμενη συνεδρίαση του OPEC.

Πτώση 0,27% για τον Dow Jones στις 19.099 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,26% στις 2.207 μονάδες και τον Nasdaq

να κινείται 0,26% χαμηλότερα στις 5.385 μονάδες.

Σε διαδικασία ράλι βρίσκεται η αγορά πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται κατά 2,3% φθάνοντας στα 47,16 δολάρια, ενώ το Brent εμφανίζει κέρδη 2,29% στα 48,32 δολάρια.

Αρχικά ο μαύρος χρυσός βρίσκονταν στο «κόκκινο», μετά την ανακοίνωση της National Oil Coropration (NOC) της Λιβύης, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε μείωση της παραγωγής της, ακόμη και εάν υπάρξει ανάλογη συμφωνία στον OPEC.

Τόσο το πετρέλαιο όσο και ο χρυσός δέχονται, πάντως, στήριξη και από την υποχώρηση του δολαρίου, το οποίο σταμάτησε το ράλι που είχε ακολουθήσει μετά το πέρας των αμερικανικών εκλογών.

Ταυτόχρονα, όμως, όλο και αυξάνονται οι πιθανότητες η Fed να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων στα μέσα Δεκεμβρίου, όπου και συνεδριάζει και μάλιστα φαίνεται ότι ξεπερνούν, πλέον, το 95%.

Keywords
Τυχαία Θέματα