Πτώση στην Ευρώπη λόγω Βόρειας Κορέας

Αρνητικά πρόσημα κυριαρχούν σήμερα στην Ευρώπη με τους μεγαλύτερους δείκτες να σημειώνουν σημαντική πτώση, καθώς οι νέες πυρηνικές δοκιμές της Βορείου Κορέας ώθησαν τους επενδυτές να στραφούν σε ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα απώλειες 0,40% ενώ άνοιξε με πτώση 0,64%, με τους περισσότερους κλάδους σε αρνητικό έδαφος.

Πριν από λίγο, η εικόνα στα μεγαλύτερα ταμπλό της Ευρώπης είχε ως εξής:
FTSE100 -0,13%, DAX -0,59%, CAC40 -0,45%, FTSE MIB

-0,38%, IBEX35 -0,64%

Tο απόγευμα αναμένεται να συνέλθει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ώστε να αποφασιστεί η στάση που θα τηρηθεί έναντι της Πιόνγιανγκ.

Στο μεταξύ, γεν, κρατικά ομόλογα και χρυσός σημείωσαν άνοδο κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς αυξάνονται οι παγκόσμιες γεωπολιτικές ανησυχίες.

Σήμερα, συνεχίζονται και οι συνομιλίες των ηγετών των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Ν. Αφρική) σχετικά με τη μεταξύ τους οικονομική συνεργασία. Η τριήμερη συνάντηση που άρχισε την Κυριακή φέρνει κοντά τους ηγέτες των πέντε ταχύτερα αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη.

Πίσω στην Ευρώπη, η Καγκελάριος Μέρκελ φαίνεται ότι νίκησε κατά κράτος τον ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, στη μια και μοναδική τηλεμαχία πριν τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου. Πριν το debate προπορευόταν κατά 14% του Σουλτς στις δημοσκοπήσεις, ενώ η εμφάνισή της στο debate φαίνεται πως 'έπεισε το 55% των Γερμανών έναντι 35% του αντιπάλου της.

Keywords
Τυχαία Θέματα