Πτώση στην Ευρώπη εν αναμονή αύξησης επιτοκίων από τη Fed - Πτώση 13% στη Novo Nordisk

Με αρνητικά πρόσημα από το άνοιγμα κινείται σήμερα η Ευρώπη, καθώς ενισχύονται οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 λίγο νωρίτερα ήταν στο -0,96%.

Οι δείκτες στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της ηπείρου διαμορφώνονται αυτή την ώρα ως εξής:

Στο Λονδίνο ο FTSE100 -0,54%, o γερμανικός DAX στο -0,87%, στο Παρίσι ο CAC40 - 0,38%, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ35 με πτώση 0,68%

Την ίδια

ώρα, τα ισχυρά στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ που έδειξαν απροσδόκητη άνοδο τον Σεπτέμβριο και τα οποία δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη, σε συνδυασμό με άλλα θετικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, αύξησαν τις προσδοκίες των επενδυτών για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από τη Fed.
Παράλληλα, τα θετικά στοιχεία για το βρετανικό ΑΕΠ οδήγησαν σε sell off τα βρετανικά ομόλογα εξέλιξη που «πέρασε» και σε ομόλογα άλλων χωρών, οδηγώντας σε άνοδο τις αποδόσεις. Οι θετικές οικονομικές προοπτικές συχνά κάνουν το ασφαλές καταφύγιο των ομολόγων λιγότερο ελκυστικό.

Στο μέτωπο των τραπεζών, η ελβετική UBS ανακοίνωσε ετήσια πτώση 60% στα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου αποδίδοντας τις αρνητικές επιδόσεις σε μακροοικονομικούς, και γεωπολιτικούς παράγοντες αλλά και σε προκλήσεις για τις αγορές. Ωστόσο, η μετοχή σημειώνει άνοδο.

Η γαλλική BNP Paribas ήταν σε αρνητικό έδαφος μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου καθαρών κερδών και εσόδων κατά το γ' τρίμηνο.
Η μετοχή της βρετανικής Royal Bank of Scotland έκανε ράλι παρά τις αναφορές για ζημιές 469 εκατ. στερλινών το γ' τρίμηνο.

Σε άλλα νέα, η Anheuser Busch InBev ανακοίνωσε πτώση του όγκου πωλήσεων το γ' τρίμηνο ενώ τα δομικά κέρδη μειώθηκαν λόγω της αδύναμης αγοράς της Βραζιλίας. Η παραγωγός της μπύρας Budweiser μείωσε τις προσδοκίες της για το σύνολο του έτους προκαλώντας πτώση 5% στη μετοχή.

Μεγάλες απώλειες νωρίτερα 19% για τη μετοχή της Novo Nordisk που αναγκάστηκε να μειώσει τις προσδοκίες για ετήσιες πωλήσεις και λειτουργικά κέρδη μετά την ανακοίνωση ότι τα λειτουργικά κέρδη έπεσαν κατά 3% το πρώτο εννεάμηνο του έτους, λόγω της αδύναμης αμερικανικής αγοράς. Λίγο πριν μάζεψε απώλειες στο -13%.

Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi σημείωσε απότομη άνοδο μετα την ανακοίνωση κερδών που υπερέβησαν τις προσδοκίες, γεγονός που την οδήγησε να ενισχύσει τις προσδοκίες της για το έτος.

Τέλος, η Total ανακοίνωσε καλύτερα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου έναντι των εκτιμήσεων, χάρη στην αύξηση της παραγωγής και τις εξοικονόμησης κόστους. Ωστόσο, η μετοχή της κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα