Πτώση στην Ευρώπη – Στο επίκεντρο G7 και γαλλικές εκλογές

Με πτώση άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι σε Μέση Ανατολή και κορεατική χερσόνησο αυξάνουν την αβεβαιότητα που ούτως ή άλλως υπάρχει στην Ευρώπη ενόψει των γαλλικών προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου. Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει το Bloomberg, οι επενδυτές στην Ευρώπη βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς το κόστος αντιστάθμισης κινδύνου σε μια πιθανή πτώση των μετοχών έχει διπλασιαστεί.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε λίγο νωρίτερα απώλειες 0,1%. Μεικτή η εικόνα

σε τομείς και μεγαλύτερους δείκτες.

Ο τραπεζικός κλάδος σημείωνε το πρωί τις χειρότερες επιδόσεις. Η ισπανική Banco Popular διευρύνει τις απώλειες της προηγούμενη διαπραγμάτευσης, ενώ αναζητά νέα αύξηση κεφαλαίου, ώστε να καθαρίσει τον ισολογισμό της που βαρύνεται από τοξικά assets πολλών δισεκατομμυρίων, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της τράπεζας. Η μετοχή της σημείωσε πτώση 5,3%.

Οι αναλυτές της Bankhaus Lampe υποβάθμισε τη γερμανική Dialog Semiconductor δίνοντας σύσταση πώλησης από σύσταση διακράτησης. H εταιρεία έκανε το πρωί βουτιά 29%.
Η εταιρεία έργων υποδομών Balfour Beattyήταν αντιθέτως στην κορυφή του Stoxx600 αμέσως μετά το άνοιγμα, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Bank of America Merrill Lynch για τη μετοχλη της στην κατηγορία «αγοράς». Η άνοδος της μετοχής άγγιξε το 6%.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά στοιχεία, ο πληθωρισμός Μαρτίου στη Βρετανία παρέμεινε στο 2,3%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Αναμένονται επίσης τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης, αλλά και τον γερμανικό δείκτη ZEW για το οικονομικό κλίμα.

Στο μεταξύ, τα βλέμματα στρέφονται στη Σύνοδο του G7 στην Ιταλία που διεξάγεται σ'ημερα για δεύτερη ημέρα. Οι υπουργοί Οικονομικών των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη αναμένεται να αναζητήσουν τρόπους αύξησης της πίεσης στη Ρωσία προκειμένου να σπάσει τους δεσμούς της με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αναμένεται να δώσει διάλεξη με θέμα «Καινοτομία, Τεχνολογία και Ανάπτυξη» στο Βερολίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα