Πτώση στην Wall τον Οκτώβριο με το βλέμμα στις αμερικανικές εκλογές

Πτωτικά έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές την Δευτέρα, μετά τα μία συνεδρίαση μεταξύ κερδών και απωλειών, καθώς απασχολεί τους επενδυτές η έρευνα των αρχών για τα email της Χίλαρι Κλίντον περί πιθανής πληροφόρησης που είχε για το περιεχόμενο των ερωτήσεων στα ντιμπέιτ με αντίπαλο το Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Dow σημείωσε πτώση 0,10% στις 18.142 μονάδες ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 0,01% στις 2.126,15 μονάδες. Ο NASDAQ έχασε 0,02% στις 5.189,14 μονάδες.

Υπενθυμίζεται

ότι ο επικεφαλής του FBI, James Comey ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η υπηρεσία ξεκινά έρευνα αναφορικά με μία σειρά νέων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της κυρίας Κλίντον. Η είδηση αυτή ήταν αρκετή για να μειώσει σημαντικά το προβάδισμα που είχε η κυρία Κλίντον έναντι του αντιπάλου της Ντ. Τραμπ.

Η παραπάνω εξέλιξη μοιάζει να απομακρύνει την προσοχή των επενδυτών από τις αρκούντως θετικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις για τις ΗΠΑ, με το ΑΕΠ της χώρας να «τρέχει» 2,9% στο γ' τρίμηνο, σύμφωνα με ανακοίνωση -την Παρασκευή- του υπ. Εμπορίου.

Παράλληλα σήμερα ανακοινώθηκε –εκ νέου από το υπ. Εμπορίου- ότι οι καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες αντιστοιχούν στο 70% του αμερικανικού ΑΕΠ, ενισχύθηκαν 0,5% τον Σεπτέμβριο, μετά από την πτώση τους κατά 0,1% τον προηγούμενο μήνα.

«Νομίζω ότι εισερχόμαστε σε μία περίοδο αβεβαιότητας», τονίζει ο Peter Cardillo, κορυφαίος οικονομολόγος της Frist Standard Financial.

Ισχυρή πτώση για το αμερικανικό αργό την Δευτέρα, με τα futures Δεκεμβρίου να υποχωρούν 1,84 δολάρια ή 3,8% στα 46,86 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 Σεπτεμβρίου.

Το πετρέλαιο βρέθηκε υπό πίεση μετά την αποτυχία στην συνάντηση του σαββατοκύριακου, μεταξύ εκπροσώπων των μεγαλυτέρων πετρελαιοπαραγωγών χωρών, να υπάρξει πρόοδος αναφορικά με την συμφωνία μείωσης της παραγωγής, με στόχο την σταθεροποίηση των τιμών του "μαύρου χρυσού".

Στο 0,85% η απόδοση των 2ετών αμερικανικών ομολόγων, στο 1,83% αυτή των 10ετών.

Ο δείκτης φόβου (VIX) διαπραγματεύτηκε υψηλότερα, κοντά στο 17,1.

Υποχώρησαν τα futures του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου κατά 3,70 δολάρια στα 1.273,10 δολάρια στην ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα