Πτώση στην Wall την Παρασκευή, κέρδη όμως στην εβδομάδα καθώς πλησιάζει το meeting της Fed

Υποχώρησαν την Παρασκευή οι αμερικανικές μετοχές, σημειώνοντας όμως κέρδη σε επίπεδο εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές "χωνεύουν" τα καθοριστικά για την εικόνα της οικονομίας στοιχεία για τον πληθωρισμό και αναμένουν το meeting της επόμενης εβδομάδας των αξιωματούχων της Fed που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο DOW υποχώρησε

0,49% στις 18.123,80 μονάδες ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,38% στις 2.139,17 μονάδες. Ο NASDAQ κατέγραψε απώλειες 0,10% στις 5.244,57 μονάδες.

«Νομίζω ότι αυτό που απασχολεί περισσότερο είναι η πορεία του πληθωρισμού», εκτιμά ο Peter Cardillo, κορυφαίος οικονομολόγος της First Standard Financial και προσθέτει «δεν νομίζω ότι η Fed θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή της νομισματικής της πολιτικής την επόμενη εβδομάδα, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να αγνοούν για μεγάλο χρονικό διάστημα την πορεία του πληθωρισμού».

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ενισχύθηκε υψηλότερα του αναμενόμενου τον Αύγουστο, εμφανίζοντας άνοδο 0,2%, ενώ για διάστημα 12 μηνών έως τον Αύγουστο του 2016 η αύξηση άγγιξε το 1,1%. Βάσει στοιχείων της CME Group, οι πιθανότητες αύξησης επιτοκίων από τη Fed στη διήμερη συνεδρίαση 20-21 Σεπτεμβρίου φθάνουν στο 15%, από 12% που ήταν πριν από μερικές ημέρες.

Πέραν του πληθωρισμού και οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αλλά με αρνητικό τρόπο, μετά τη μετοχή της Deutsche Bank που είναι εισηγμένη στο NYSE να υποχωρεί άνω του 9%.

Αρνητική ήταν η πορεία και του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, ο οποίος επίσης διαμορφώθηκε χαμηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς.

Οι τιμές του "μαύρου χρυσού" υποχώρησαν άνω του 6% σε επίπεδο εβδομάδας.

Ο αργό WTI παράδοσης Οκτωβρίου κατέραψε απώλειες 88 σεντς ή 2% στα 43,03 δολάρια στο βαρέλι.

Στο 0,77% η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου, στο 1,70% αυτή του 10ετούς.

Τρεις μετοχές κατέγραφαν πτώση για κάθε μία που σημείωνε άνοδο.

Ο δείκτης φόβου (VIX) για πραγματεύτηκε κοντά στο 16,2.

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 7,80 δολάρια την Παρασκευή ή 0,6% στα 1.310,20 δολάρια στην ουγγιά.

Απώλειες 1,8% για το πολύτιμο μέταλλο σε επίπεδο εβδομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα