Πτώση για τα γαλλικά ομόλογα μετά την απόσυρση Ζιπέ

Υποχωρούν τα γαλλικά ομόλογα στον απόηχο της δήλωσης του Αλέν Ζιπέ ότι δεν θα κατέβει στην κούρσα διεκδίκησης της προεδρίας, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να περάσει στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν.

Οι αποδόσεις έναντι των γερμανικών αυξήθηκαν από το χαμηλό ενός μήνα, εν μέσω των ανησυχιών ότι η τελική μάχη για τα Ηλύσια Πεδία θα δοθεί μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και της Λεπέν, που προηγείται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Την

ίδια ώρα, το ευρώ αποδυναμώνεται έναντι του δολαρίου, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται και στις αποφάσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια, στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας, με τους οικονομολόγους να προβλέπουν ότι ο Μάριο Ντράγκι πιθανότατα θα διατηρήσει την πολιτική στήριξης της οικονομίας της ευρωζώνης, παρά το γεγονός ότι η αύξηση των τιμών καταναλωτή έπιασε τον στόχο της ΕΚΤ τον προηγούμενο μήνα.

Σε ό,τι αφορά την αγορά ομολόγων:

- Το γαλλικό 10ετές σκαρφάλωσε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 0,98%, με το σπρεντ έναντι των γερμανικών τίτλων να διευρύνεται στις 65 μ.β.
- Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 0,33% , ενώ αυτή των διετών τίτλων υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο -0,82%.

Σε ό,τι αφορά το ευρώ, υποχώρησε κατά 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,0601.

Keywords
Τυχαία Θέματα