Ψάχνει ξανά για CEO το ΤΧΣ

Του Αλέξανδρου Κασιμάτη

Σε αναζήτηση νέου διευθύνοντας συμβούλου βρίσκεται το Ταμείo Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μετά και την παραίτηση που υπέβαλλε ο κ. Κ. Μιχαϊλίδης από τη θέση.

Η αναζήτηση στο εξωτερικό στελεχών που δεν έχουν σχέση με την ελληνική πραγματικότητα έχει αποδειχθεί ατυχής επιλογή μέχρι στιγμής καθώς τα ενδιαφερόμενα στελέχη θεωρούν μικρό το επίπεδο των αμοιβών που προσφέρονται για τη θέση (180-220 χιλιάδες μεικτές αποδοχές) και ζητούν επιδόματα και άλλες οικονομικές καλύψεις που

να αντισταθμίζουν το επίπεδο ζωής που έχουν στο εξωτερικό. Ωστόσο η Επιτροπή Επιλογής και οι σύμβουλοι διευκρινίζουν με σαφήνεια ότι για τη θέση δεν προβλέπονται άλλα οικονομικά ανταλλάγματα.

Ταυτόχρονα ερχόμενοι στην Αθήνα, συνειδητοποιούν τις ειδικές απαιτήσεις της θέσης, για την τήρηση ισορροπίας μεταξύ κυβέρνησης, τραπεζών και SSM ενώ αντιλαμβάνονται και τον υψηλό κίνδυνο να περνούν τον χρόνο τους στα εισαγγελικά γραφεία.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση για γραφειοκρατικούς ή κατά άλλους για νομικούς λόγους, υπονομεύει τη διαδικασία και ενώ οι προσλήψεις γίνονται για πολυετή θητεία, η σύμβαση εργασίας που προσφέρεται είναι ολίγων μηνών. Συγκεκριμένα, λήγει τον Ιούλιο του 2017, περίοδο που καλούνται να αξιολογηθούν για να ανανεωθεί η σύμβασή τους.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε επιλεγεί για τη θέση ο κ. Β Κατσικιώτης ο οποίος και αποχώρησε όταν διαπίστωσε ότι η σύμβαση που θα υπέγραφε θα είχε διάρκεια 8 μηνών.

Στη συνέχεια ο επιλαχών για τη θέση ήταν ο κ. Κ. Μιχαϊλίδης, τραπεζίτης που ζεί μόνιμα στο Λονδίνο με καριέρα σε Αμερική και Ευρώπη. Ο κ . Μιχαϊλίδης ανέλαβε τη θέση αλλά φέρεται να συγκρούστηκε με την εκπρόσωπο του υπ. Οικονομικών στο ΤΧΣ, κυρία Κ. Ραφτοπούλου. Μετά από το επεισόδιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε δεκτή την παραίτησή του.

Τώρα, το ΤΧΣ ξεκινά νέα διαδικασία επιλογής διευθύνοντας συμβούλου.

Να σημειωθεί ότι η διευθέτηση όλων των ζητημάτων που αφορούν την εταιρική διακυβέρνηση του τραπεζικού κλάδου αποτελεί προαπαιτούμενο για τη β' αξιολόγηση.

Όπως αναφέρεται στη νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Ταμείου, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους λήγει στις 22 Ιανουαρίου του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα