Πρωτοβουλία της Rist Hellas για την πάταξη του παράνομου εμπορίου ρολογιών

Τα ηνία του αγώνα για την πάταξη του παρεμπορίου ρολογιών με την ταυτόχρονα αποτελεσματικότερη ενημέρωση των καταναλωτών πήρε με πρωτοβουλία της η εταιρεία RIST Hellas μια δυναμική εταιρεία με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στον πλέον ανταγωνιστικό τομέα της ωρολογοποιίας. Η εταιρεία

κατέθεσε, σε απόλυτη συνεννόηση με τη μητρική εταιρεία Fossil Group, που εδρεύει στη Γερμανία, εξώδικα σε πάνω από 30 συγκεκριμένα φυσικά καταστήματα και e-shops που διακινούν ρολόγια συγκεκριμένων και δημοφιλών οίκων αλλά είναι αμφίβολης προέλευσης και κατασκευαστικής ποιότητας (χωρίς πιστοποιητικά) καθώς και χωρίς τις σχετικές εγγυήσεις που προβλέπονται από τα εργοστάσια.

Το φαινόμενο έχει να κάνει με τη μείωση της καταναλωτικής ισχύος των Ελλήνων, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης. Κοντά σε αυτά λοιπόν έρχονται να προστεθούν και τα αποτελέσματα της σημαντικής αύξησης του παράνομου εμπορίου που αθροιστικά δημιουργηθούν πλέον συνθήκες «ξαφνικού θανάτου» ακόμα και στις όποιες εναπομείνασες υγιείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Ο CEO της RIST Hellas, Βασίλης Τοτόλης, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Οφείλουμε με κάθε τρόπο να προστατεύσουμε πρωτίστως τους ίδιους τους καταναλωτές αλλά και τη φήμη και την αξιοπιστία των προϊόντων μας. Προτείνουμε στους καταναλωτές πριν πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε αγορά, να αναζητούν τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα και μόνο αυτά να εμπιστεύονται». Αξίζει να σημειώσουμε πως το FOSSIL Group, μέσω της ειδικής ομάδας «Προστασίας Προϊόντων», σε απόλυτη συνεργασία με τους τοπικούς της εξουσιοδοτημένους συνεργάτες (RIST Hellas), έχει ενημερώσει, μέσω επιστολής, όλες τις αρμόδιες αρχές που ελέγχουν τις εμπορικές κινήσεις από και προς όλα τα σημεία εισόδου της χώρας. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι ο εντοπισμός κάθε παράνομης εμπορικής δραστηριότητας από παράνομες εισαγωγές από χώρες εκτός ΕΕ. Μέσα από ενδελεχή έλεγχο σχετικών τιμολογίων, πριν από λίγες ημέρες, εντοπίστηκαν στο τελωνείο του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» κοντά στις 3.000 παράνομα(«μαϊμού») ρολόγια ARMANI που ήταν έτοιμα να κατακλείσουν την αγορά κυρίως της Αθήνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα