Πρώτη μέρα πτώσης για το Nasdaq το 2017

Πτώση των αμερικανικών μετοχών την Πέμπτη μετά την πρώτη συνέντευξη του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που απογοήτευσε τους επενδυτές ενώ ξεκινά η δημοσιοποίηση εταιρικών κερδών τριμήνου.

Ο DOW υποχώρησε 0,32% στις 19.891,00 μονάδες ενώ ο S&P 500 έχασε 0,21% στις 2.270,44 μονάδες. Ο NASDAQ υποχώρησε 0,29% στις 5.547,49 μονάδες.

Η συνέντευξη Τύπου του Ντόναλτ Τραμπ την Τετάρτη δεν ήταν αυτό που οι επενδυτές ήθελαν να ακούσουν»,

δήλωσε ο Craig Erlam, αναλυτής της Oanda.

Οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από τις δηλώσεις του νέου προέδρου αφού ήλπιζαν να σχηματίσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα σχέδιά του αναφορικά με την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας, τις επενδύσεις στις υποδομές και τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Αντίθετα, ο νέος πρόεδρος άσκησε κριτική στις φαρμακευτικές εταιρείες, «οδηγώντας» τις μετοχές τους χαμηλότερα σήμερα το πρωί, αλλά και στις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Τα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, με τα futures του χρυσού να υπερβαίνουν για κάποια ώρα ακόμα και το τεχνικό επίπεδο των 1.200 δολαρίων στην ουγγιά.

Πτώση 0,4% για το αμερικανικό δολάριο έναντι καλαθιού νομισμάτων, με το ευρώ κοντά στα 1,062 δολάρια και το γιεν στα 114,6 γιεν στο δολάριο.

"Με φουλ τις μηχανές η επιθετική εκτίμηση για το δολάριο αποδίδεται εν μέρει στην αισιοδοξία ότι ο Τραμπ θα αυξήσει τα ποσοστά ανάπτυξης της οικονομίας μέσω των δημοσιονομικών δαπανών, όμως η αβεβαιότητα από την παρουσία του νέου Αμερικανού προέδρου θα μπορούσε να εκθέσει τις τιμές σε νέους κινδύνους", αναφέρει ο Lukman Otunuga, αναλυτής της FXTM

Εννέα μετοχές σημείωναν πτώση για κάθε πέντε που κατέγραφαν άνοδο.

Ο δείκτης φόβου (VIX) διαπραγματεύτηκε στο 11,45.

Άνοδος 76 σεντς για το αμερικανικό αργό ή 1,45% στα 53,01 δολάρια το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα