Προς τον Τζ. Πάουελ κλίνει ο Τραμπ για την προεδρία της Fed

Ο Τζερόμ Πάουελ φαίνεται να είναι το φαβορί στην κούρσα για τον νέο πρόεδρο της Fed, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Σύμφωνα με τις πηγές του διεθνούς πρακτορείου, ο Αμερικανός πρόεδρος τείνει προς τον συγκεκριμένο υποψήφιο, ωστόσο, η απόφαση δεν είναι οριστική και μπορεί να αλλάξει.

Σε κάθε περίπτωση, οι πιθανότητες

της Τζάνετ Γέλεν για άλλη μια θητεία στο «τιμόνι» της ομοσπονδιακής τράπεζας εξανεμίζονται.

Η θητεία της λήγει τον Φεβρουάριο και ο Ντόναλντ Τραμπ ήδη επεξεργάζεται μια λίστα πέντε υποψηφίων για να διορίσει τον επόμενο πρόεδρο.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι ο Τζερόμ Πάουελ, ο οικονομολόγος του πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Τζον Τέιλορ και ο πρώην κυβερνήτης της Fed Κέβιν Γουάρς.

Ο πρόεδρος έχει δεσμευτεί να λάβει σύντομα την απόφαση, ενώ σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο η επιλογή θα ανακοινωθεί πριν την επίσκεψή του στην Ασία στις 3 Νοεμβρίου.

Ο Πάουελ είναι Ρεπουμπλικανός ο οποίος διορίστηκε στο Συμβούλιο της Fed το 2012 από τον Μπαράκ Ομπάμα και μέχρι στιγμής έχει στηρίξει την αύξηση των επιτοκίων και την σύσφιξη της πολιτικής που ακολουθεί η Γέλεν.

Ο Πάουελ έχει σπουδάσει δικηγορία, ενώ έχει αναλάβει καθήκοντα και στο υπ. Οικονομικών υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα