Προς νέα υψηλά ο Nasdaq χάρη στο ράλι της Apple

Με μεικτά πρόσημα κινείται η Wall Street, καθώς ο τεχνολογικός Nasdaq οδεύει προς νέο υψηλό ρεκόρ με «καύσιμο» την μετοχή της Apple.

Ο δείκτης ενισχύεται κατά 0,17% στις 6.726 μονάδες, ο Dow Jones υποχωρεί οριακά, 0,06% στις 23.502 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται οριακά στις 2.579 μονάδες.

Η μετοχή της Apple ενισχύεται πάνω από 3% μετά τα καλύτερα

των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

«Η εταιρεία συνεχίζει να εμφανίζει ισχυρή ανάπτυξη ειδικά στον τομέα υπηρεσιών της, ο οποίος συνεχίζει να "οδηγεί" την κερδοφορία έναντι του hardware» σχολιάζει ο αναλυτής, Άντι Χάργκριβς, της KeyBanc Capital Markets. Με την άνοδο της μετοχής, η κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 900 δισ. δολάρια.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και τα μακροοικονομικά στοιχεία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, προστέθηκαν 261.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα, έναντι προσδοκιών για 310.000.

«Η αγορά εκτιμά ότι σε γενικές γραμμές το νούμερο είναι καλό. Υπάρχουν μερικά στοιχεία που πρέπει να ομαλοποιηθούν μετά την επίδραση των τυφώνων ωστόσο η συνολική τάση παραμένει καλή» σχολιάζει ο Τζέι Τζέι Κίναχαν, επικεφαλής αναλυτής αγορών στην TD Ameritrade.

Keywords
Τυχαία Θέματα