Προπαγάνδα και ανοησία

Αν πιστέψουμε την “αλήθεια”που λέει σε κάθε ευκαιρία και πάντα με “αίσθημα ευθύνης” η “ομάδα αλήθεια” του Μαξίμου για τον ΣΥΡΙΖΑ ισχύουν τα εξής:

-ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει την χώρα σε στάση πληρωμών και σε χρεωκοπία, τα ΑΤΜ θα στερέψουν και οι τράπεζες

θα μείνουν χωρίς λεφτά

-ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει την χώρα εκτός ευρώ και Ευρωπαικής Ένωσης

-ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να βγει η χώρα από την κρίση

-ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραμείνει η χώρα στα μνημόνια

-ο ΣΥΡΙΖΑ θα στερήσει τις επιδοτήσεις από τους αγρότες

-ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τα χρήματα του ΕΣΠΑ

-ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τους φόρους και θα κουρέψει τις καταθέσεις των μικροκαταθετών με αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό

-ο ΣΥΡΙZA θα ρίξει τον φράχτη στον Έβρο και θα ανοίξει τα σύνορα και χιλιάδες λαθρομετανάστες θα κατακλύσουν την Ελλάδα. Αν πιστέψουμε τον Μουρούτη και τον Άδωνη μπορεί να αρχίσουν να δολοφονούν όπως έκαναν στο Παρίσι

-ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διαλύσει την Αστυνομία ώστε οι Έλληνες πολίτες να είναι έρμαια των ληστών και των εγκληματικών στοιχείων -κυρίως αλλοδαπών, να το λέμε.

ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αφήσει τους τρομοκράτες να αλωνίζουν ελεύθεροι, γι αυτό άλλωστε δεν θέλει φυλακές υψίστης ασφαλείας για να μπορούν να δραπετεύουν εύκολα

-ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τα προνόμια των πάλαι ποτέ κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών για να κατεβάζουν τους διακόπτες της ΔΕΗ

-ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιτρέψει να κλείνουν κάθε μέρα οι δρόμοι της Αθήνας και να καταστραφεί η οικονομική ζωή της πόλης

-ο ΣΥΡΙΖΑ θα διώξει τις επενδύσεις (ποιές επενδύσεις άραγε; η μόνη μεγάλη επένδυση έστω και αμφιλεγόμενη την είχε ξεκινήσει πριν από χρόνια ο Καραμανλής με τον Βουλγαράκη με τους κινέζους στον Πειραιά. Τα άλλα είναι ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και κόλπα που κάνουν οι γνωστοί κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες πάντα σε βάρος των ελλήνων φορολογουμένων).

-ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εχθρός της επιχειρηματικότητας

-ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βγάλει την χώρα από το ΝΑΤΟ και να κάνει την Ελλάδα κάτι μεταξύ χρεωκοπημένης Αργεντινής, Βενεζουέλας και Βορείου Κορέας.

Ο κατάλογος μπορεί να επιμηκυνθεί κατά τρόπο που δημιουργεί την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ενσάρκωση του κακού. Βέβαια υπάρχει το ερώτημα γιατί μία πολιτική δύναμη που είναι στον προθάλαμο της εξουσίας να θέλει την καταστροφή της χώρας; για να πέσει μέσα σε μερικούς μήνες; Φυσικά απάντηση δεν υπάρχει.

Όσον αφορά στο κυβερνητικό επιτελείο η εξήγηση της συμπεριφοράς τους είναι απλή: εφόσον δεν έχουν θετικό αφήγημα για την χώρα καταφεύγουν στην βασική αρχή της προπαγάνδας, ότι όσο μεγαλύτερα είναι τα ψέμματα τόσο περισσότερο μπορεί να γίνουν πιστευτά. Και μόνο ότι επιγράφουν “Αλήθεια και ευθύνη” την τερατώδη προπαγάνδα παραπέμπει σε οργουελικές ή καφκικές καταστάσεις. Από την πλευρά των ψηφοφόρων όμως, πόσο βλάκας πρέπει να είναι κανείς για να τα πιστέψει και να καθορίσει την πολιτική του συμπεριφορά από τηνπροπαγάνδα του ενός πολιτικού κόμματος εναντίον του αντιπάλου του; Φυσικά δεν περιποιεί τιμή στα ΜΜΕ ότι αναπαράγουν την χονδροειδή προπαγάνδα.

ΥΓ. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε τους ψηφοφόρους που κάνουν τις δικές τους διαπιστώσεις σωστές ή λάθος παρακολουθώντας τα προγράμματα και την δράση των κομμάτων ή που για οποιουσδήποτε λόγους έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν το ένα ή το άλλο κόμμα.

Blogger Σπύρος Γκουτζάνης
Keywords
Τυχαία Θέματα