Πού μπορείς να βγεις το πιο ακριβό ή το πιο φθηνό ραντεβού της ζωής σου

Μια άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα έκανε η Deutsche Bank καθώς μέτρησε το κόστος ενός ραντεβού ανά... πόλη, καθώς και το πόσο κοστίζουν σε διάφορα μέρη του πλανήτη διαφόρων ειδών αγορές.

Για παράδειγμα, προέκυψε ότι το Όσλο στη Νορβηγία και η Μελβούρνη στην Αυστραλία είναι τα χειρότερα μέρη για κάποιον που καπνίζει ή πίνει αλκοόλ, καθώς τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι πανάκριβα.

Οσο για το κόστος ενός ραντεβού, πουθενά δεν είναι ακριβότερα από τη Ζυρίχη, με το χρηματοοικονομικό κέντρο της Ελβετίας να

παίρνει για δεύτερη χρονιά το... βραβείο της πιο ακριβής πόλης για ραντεβού και ό,τι αυτό περιλαμβάνει: ταξί, δείπνο για δύο σε μια παμπ, αναψυκτικά, δύο εισιτήρια κινηματογράφου και δυο μπύρες.

Ζυρίχη

Σύμφωνα με την έκθεση της DB, που τιτλοφορείται «Mapping the World's Prices 2017», στην πατρίδα τραπεζικών κολοσσών, όπως η UBS και η Credit Suisse, μια βραδιά διασκέδασης θα κοστίσει 195,90 δολάρια, 147% πάνω από το αντίστοιχο κόστος στη Νέα Υόρκη που είναι έβδομη στη λίστα με τις ακριβότερες πόλεις.

Μάλιστα, οι αναλυτές της Deutsche Bank, Jim Reid και Sukanto Chanda συμβούλευσαν τους κατοίκους της Ζυρίχης να επιλέγουν πολύ προσεκτικά τα ραντεβού τους, καθώς και να παντρεύονται νωρίς (μάλλον για να γλυτώσουν τα πολλά... ραντεβού).

Το ζητούμενο της έρευνας είναι να δώσει μια εικόνα για το αν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες όντως προσαρμόζονται για να διορθώσουν τις μεγάλες διαφορές των τιμών που υπάρχουν από χώρα σε χώρα και ανάλογα με τη χρονική περίοδο, όπως θα έπρεπε, σύμφωνα με τους συμβατικούς κανόνες της οικονομίας.

Η θέση της Ελβετίας στην κορυφή της λίστας θα πρέπει να δώσει στους επενδυτές και στους υποψήφιους για ραντεβού, να καταλάβουν κάτι απλό: ίναι στην κορυφή, γιατί το ισχυρό νόμισμα της χώρας σημαίνει ότι οι εγχώριες τιμές φαίνονται υψηλές για τους Ευρωπαίους γείτονές της.

Καφέ στο Παρίσι

Από την άλλη, το Παρίσι δεν είναι και τόσο ακριβό όσο θα περίμενε κανείς, καθώς βρίσκεται στη θέση Νο 17, ενώ οι φθηνότερες χώρες για να βγει κανείς ραντεβού είναι η Κουάλα Λουμπούρ, η Τζακάρτα και η Μανίλα.

Σύμφωνα τώρα με τον δείκτη Bad Habits, η ακριβότερη πόλη για να αγοράσει κανείς 5 μπύρες και δύο πακέτα τσιγάρα είναι το Οσλο και η Μελβούρνη με το κόστος στα 75 ευρώ και για τις δύο, κατά 119% πιο ακριβά απ' ό,τι στο Μανχάταν.

Keywords
Τυχαία Θέματα