Πώς ο εκτελεστής «Τζιχάντι Τζον» ξεγέλασε τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες


Την προπαγάνδα τους συνεχίζουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μέσα από τις σελίδες του επίσημου περιοδικού τους «Dabiq».

Στο 13ο τεύχος εγκωμιάζεται ο... αγώνας του ζεύγους του τρόμου που αιματοκύλισαν κέντρο για ανθρώπους με ειδικές ικανότητες στο Σαν Μπερναρντίνο, αλλά και οι τρομοκράτες που σκόρπισαν το θάνατο στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου.

Σε ένα φωτογραφικό κολάζ οι συντάκτες του περιοδικού «ενώνουν» τα πρόσωπα των τζιχαντιστών που συμμετείχαν στις επιθέσεις σε ΗΠΑ και Γαλλία,

αποκαλύπτοντας και τα ονόματά τους, όπως Αμπού Ουμάρ αλ-Μπαλτζίκι, Αμπού Φουάντ αλ-Φαράνσι, Αμπού Κιτάλ αλ-Φαράνσι, Αμπού Μουτζαχιντ αλ-Μπαλτζίκι.

Στο μεταξύ, ο τίτλος του τεύχους αναφέρει πως το μακελειό στο Παρίσι μπορεί να αποτελέσει μάθημα στις χώρες που θα προσέξουν, ενώ σε μία ακόμα επιγραφή αναγράφεται η φράση «μόνο τρόμος».

Όσο για τους Σαϊέντ Φαρούκ και Τασφίν Μαλίκ, οι οποίοι εισέβαλαν στο κέντρο του Σαν Μπερναρντίνο σκοτώνοντας 14 ανθρώπους, το Dabiq, δίχως να δίνει λεπτομέρειες ή να συνδέει το περιστατικό με το Ισλαμικό Κράτος, γράφει: «Όχι μόνο άφησαν πίσω τους την άνετη ζωή τους, αλλά πριν την επιχείρηση άφησαν την κόρη τους στην φροντίδα άλλων γνωρίζοντας ότι πιθανώς δε θα την έβλεπαν ξανά σε αυτή τη ζωή».

Την ίδια στιγμή, το περιοδικό κυκλοφορεί με αφιέρωμα στον Μοχάμεντ Εμουάζι, γνωστό ως «Τζιχάντι Τζον», ο οποίος πρωταγωνίστησε στα βίντεο φρίκης με τους αποκεφαλισμούς Δυτικών ομήρων και σκοτώθηκε σε επιδρομή της διεθνούς συμμαχίας τον περασμένο Νοέμβριο στην Ράκκα της Συρίας.

Οι συντάκτες του εντύπου, μάλιστα, περιπαίζουν τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζοντας ότι άφησαν τον «Τζιχάντι Τζον» να φύγει όταν τον ανέκριναν πριν εγκαταλείψει τη Μεγάλη Βρετανία για τη Μέση Ανατολή.

«Ένας συγκεκριμένος αξιωματικός του είπε "Δεν θα πας πουθενά. Θα γίνουμε η σκιά σου". Κάτω από τη μύτη της υπερεκτιμημένης MI5, ο Αμπού Μουχαρίμπ μαζί με τον σύντροφό του σχεδίασαν προσεκτικά και μυστικά την αναχώρησή τους, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους», αναφέρει το δημοσίευμα.

Μάλιστα, εξηγεί ότι για το ταξίδι του ο «Τζιχάντι Τζον» χρειάστηκε δύο μήνες, ενώ για να φτάσει στην Ράκκα της Συρίας πέρασε περπατώντας από βουνά «της Ευρώπης, "τρύπωσε" μέσα από σύνορα και κρατήθηκε από τις αρχές διαφόρων χωρών σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις».

Μόλις έφτασε στη Συρία, του δόθηκε μία νύφη για δώρο, αλλά εκείνος «δε δίστασε να τη δωρίσει σε έναν τραυματισμένο αδελφό που δεν είχε παντρευτεί».

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα