Πώς η Ελλάδα θα κερδίσει τις κρατήσεις last minute

Τα γεγονότα στην Τουρκία δημιούργησαν μία νέα κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο που θα έχει επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση τόσο της Τουρκίας όσο και της Ελλάδας σε περιοχές του Αιγαίου, αρνητικές για την Τουρκία, θετικές για τη Χώρα μας αρκεί να υπάρξει άμεση αντίδραση, υπογραμμίζει ο έμπειρος τουριστικός παράγοντας, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις.

Κατ αρχήν θα υπάρξει ανάσχεση του τουριστικού ρεύματος προς Τουρκία έν μέσω της τουριστικής

περιόδου.
Μέχρι να υπάρξει ανάκαμψη και αν γίνει, η σαιζόν θα έχει τελειώσει.

Η χρονιά είναι χαμένη για την Τουρκία με μεγάλη ζημιά στις αφίξεις και τα έσοδα.

Στην Ελλάδα ίσως υπάρξει μία πρόσκαιρη κάμψη, όμως γρήγορα θα επανέλθουν οι κανονικοί ρυθμοί, βέβαια πλέον είναι σίγουρο , με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, ότι οι αφίξεις και τα έσοδα θα είναι μειωμένα έναντι του 2015.

Μπορούμε όμως να εκμεταλλευτούμε την αγορά των last minute κρατήσεων που θα παγώσουν προς Τουρκία.
Οι last minute κρατήςεις από Μεγάλη Βρετανία αλλά και από Ρωσία,που άρχισε πάλι να κινείται, προς Τουρκία , θα παρουσιάσουν ανάσχεση, φυσικό επακόλουθο της έκρυθμης πολιτικής κατάστασης της γείτονος Χώρας.

Το Υπουργείο Τουρισμού πρέπει να αφυπνιστεί και να προχωρήσει κατεπειγόντως σε έκτακτη διαφημιστική καμπάνια, προβάλλοντας με έμφαση την ασφάλεια στη Χώρα μας και την πατροπαράδοτη φιλοξενία, στις αγορές της Μεγάλης Βρετανίας, Ρωσίας , Γαλλίας και Γερμανίας.

Οι επισκέπτες θέλουν να κάνουν διακοπές σε προορισμούς όπου επικρατούν συνθήκες ασφάλειας, τάξης και πολιτικής ηρεμίας.

Αν κινηθεί γρήγορα το Υπουργείο είναι πολύ πιθανόν να έχουμε και οφέλη, προσβλέποντας και σε επέκταση της τουριστικής περιόδου

Πηγή: tornosnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα