Πώς η BNP Paribas κέρδισε μερίδιο αγοράς ως επενδυτική τράπεζα

Η BNP Paribas SA έχει αναρριχηθεί στην κορυφή της κατηγορίας των ευρωπαϊκών επενδυτικών τραπεζών, καθώς οι γίγαντες του κλάδου βρίσκονται σε υποχώρηση.

Η γαλλική τράπεζα κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών πιστωτικών ιδρυμάτων στα έσοδα στα τέλη Μαρτίου, αφού αύξησε τις εισροές από συναλλαγές κατά περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια

κατά τους προηγούμενους 12 μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg. Η Deutsche Bank AG, η Credit Suisse Group AG και η Barclays Plc κατέγραψαν μείωση των εσόδων από εμπορικές συναλλαγές.

Ο Ζαν Λοράν Μπονάφ, διευθύνων σύμβουλος της BNP Paribas, δήλωσε στους μετόχους τον περασμένο μήνα ότι επιθυμεί η εταιρεία με έδρα το Παρίσι να γίνει μία από τις τρεις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες στην Ευρώπη κερδίζοντας εκατοντάδες νέους εταιρικούς πελάτες και να κάνει μεγαλύτερο κύκλο εργασιών από εκείνον που έχει ήδη. Στοχεύει στην ανάπτυξη μέσα από τις αγορές της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Σκανδιναβίας, καθώς και της Ασίας και των Η.Π.Α.

"Υπάρχει δυναμική όσον αφορά στην εταιρική διακυβέρνηση και την παροχή επενδυτικών στρατηγικών και λύσεων διαχείρισης κινδύνων που αναζητούν οι πελάτες", δήλωσε σε συνέντευξή του ο Πασκάλ Φισέρ, επικεφαλής των κεφαλαιαγορών για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στη BNP Paribas.

Οι επενδυτικές τράπεζες της Ευρώπης έχουν δώσει μάχες να αυξήσουν τα έσοδα από τη χρηματοπιστωτική κρίση με τους αυστηρότερους κεφαλαιακούς κανόνες, την αύξηση του κόστους συμμόρφωσης και τον έντονο ανταγωνισμό από τις αμερικανικές επιχειρήσεις. Αυστηρότερες συνθήκες οδήγησαν την UBS Group AG και την Credit Suisse να στραφούν προς τη διαχείριση του πλούτου και ώθησε την Deutsche Bank και τη Barclays σε αλλεπάλληλους γύρους αναδιάρθρωσης.

Η BNP Paribas βελτίωσε τη θέση της την τελευταία δεκαετία χωρίς ζημιές σε ετήσια βάση, ενώ η Deutsche Bank και η Credit Suisse - που επιβαρύνθηκαν με νομικές κυρώσεις και έξοδα αναδιοργάνωσης - υπέστησαν δισεκατομμύρια ζημίες τα τελευταία δύο χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα