Ποια κρίση; Μας δίνουν 2 δισ. για την Eurobank και περιμένουμε το δίδυμο Τσίπρα – ΓΑΠ

Κλαυσίγελος. Αναφερόμαστε στην χαοτική κατάσταση που επικράτησε σχετικά με το νόμο των τραπεζών και την Eurobank. Εμφανίστηκαν Αμερικανοί επενδυτές που ήταν έτοιμοι να τοποθετήσουν 2 δισ. ευρώ, ενώ υπήρχε και η δυνατότητα συμμετοχής επενδυτικού κοινού με άλλα 500 εκατ. ευρώ. Και τι έγινε ; Εδώ και 8 μήνες συζητάμε διότι η κυβέρνηση δεν καταθέτει το νόμο διότι φοβάται το πολιτικό κόστος της αντιπολίτευσης και κάποιων περίεργων “καμμένων”

πολιτικών. Κανείς δεν μπορεί να τους πει το απλό : Πείτε μας κ. Αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλετε να τα πληρώσουν πάλι οι φορολογούμενοι (ΤΧΣ) ή οι ξένοι; Είναι δυνατόν οι πέριξ του Παπανδρέου να μην ψηφίζουν όπως λέγεται το νόμο; (σ.σ Ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν κλήθηκε σε κανένα ξένο Πανεπιστήμιο να εξηγήσει πως άφησε τις Γερμανικές τράπεζες να ξεπουλούν τα ομόλογα;)

Οποιοσδήποτε λογικός θα έλεγε να πληρώσουν οι ξένοι επενδυτές κι ας είχε μια προσωρινή- λογιστική- απώλεια το ΤΧΣ διότι η αύξηση θα πραγματοποιηθεί σε χαμηλότερη τιμή από το 1,29 ευρώ. Η αντιπολίτευση δεν θέλει να απαντήσει, αλλά κι αν απαντήσει δεν μπορείς να συνεννοηθείς. Εν ολίγοις, μας λένε ότι, οι ξένοι θα βάλουν 2 δισ. ευρώ και εμείς τους απαντούμε όχι !! Για ποια κρίση μιλάμε ; Ποιος νοιάζεται για την κρίση, όταν συμπεριφερόμαστε μ αυτόν τον τρόπο ; Χθες, επίσης ο βασικός μέτοχος της τράπεζας (95,20%) ΤΧΣ ζήτησε από την Eurobank να περιμένει το νόμο της ανακεφαλαιοποίησης, ωστόσο το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank έχει προγραμματισμένο διοικητικό συμβούλιο και θα τα λάβει υπόψη του. Oι πληροφορίες, λένε, πως το δ.σ της Eurobank θα προχωρήσει.
Τι λέτε να συζητούν τα ξένα funds για όλα αυτά ; Χασκογελούν, αλλά εκατοντάδες από αυτούς συνεχίζουν να βάζουν – ευτυχώς -κεφάλαια στην χώρα.

Blogger Δημήτρης Παφίλας
Keywords
Τυχαία Θέματα