Ποια hedge fund ελέγχουν το 88% των μετρητών

Ολοένα και αυξάνονται οι δισεκατομμυριούχοι της Wall Street και σύμφωνα με έρευνα της Preqin, υπάρχουν 98 νέα hedge funds με περιουσιακά στοιχεία αξίας 1 δισ. τα οποία ελέγχουν το 88% των υπό διαχείριση μετρητών.

Αναλυτικότερα, υπάρχουν 659 hedge funds με περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 1 δισ. δολαρίων, με τα περισσότερα να συγκεντρώνονται στην Βόρεια

Αμερική τα οποία υπενθυμίζουν το μέγεθος της Wall Street.

Πρόκειται για funds όπως το Ray Dalio's Bridgewater Associates, τα οποία συνεχίζουν να αναπτύσσονται.

«Με τον αριθμό των στελεχών που διαθέτουν υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία άνω των 1 δισ. δολαρίων να αυξάνεται, το club αυτών συνεχίζει να ελέγχει ένα σημαντικό μέρος των περιουσιακών στοιχείων του κλάδου των hedge funds», δήλωσε η Amy Bensted, επικεφαλής της Preqin.

Ωστόσο, έπειτα από ένα χρόνο όπου πολλά hedge funds κατέγραψαν υποαπόδοση, τα κορυφαία hedge fund κράτησαν μια πιο αμυντική στάση. Τα υπό διαχείριση μετρητά έχουν μειωθεί και από το 92% των διαθέσιμων κεφαλαίων, φέτος βρίσκονται στο 88% σύμφωνα με την Preqin.

Τέλος, η έκθεση επισημαίνει ότι τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία σε ολόκληρη τη βιομηχανία των hedge funds έχουν συρρικνωθεί ελαφρώς από 3,16 δισ. δολάρια στο τέλος του α' τριμήνου του περασμένου έτους, στα 3,13 δισ. δολάρια στα τέλη του α΄τριμήνου φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα