Πλησιάζει ο «γάμος» Aberdeen - Standard Life

Κοντά στη συγχώνευσή της με την Standard Life βρίσκεται η Aberdeen Asset Management την ώρα που παρατηρείται επιβράδυνση εκροών και βελτίωση της κερδοφορίας, καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν με τις στρατηγικές της κινήσεις στις αναδυόμενες αγορές.

Η μετοχή της Aberdeen κάνει άλμα σε υψηλό δύο μηνών και κατά το β' τρίμηνο η εταιρεία είχε

θετικές ροές στις αναδυόμενες αγορές για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τον CEO της, Martin Gilbert.

Η συγχώνευση των δύο εταιρειών θα οδηγήσει τη νέα εταιρεία που θα προκύψει σε ευθύ ανταγωνισμό με τη μονάδα ασφαλίσεων της Lloyds Banking Group, Scottish Widows, μερικά assets της οποίας διαχειρίζεται η Aberdeen.

Η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων σημειώνει πτώση εκροών από τότε που κάμφθηκαν οι ανησυχίες για τις πολιτικές Τραμπ σχετικά με το παγκόσμιο εμπόριο, καθώς αρχικά εκφράζονταν φόβοι ότι θα έπλητταν τις οικονομίες των αναδυόμενων αγορών. Παράλληλα, η καλή πορεία των αγορών και η μείωση κοστών κατά 70 εκατ. στερλίνες βοήθησαν στην αύξηση των κερδών της.

Οι καθαρές εκροές περιορίστηκαν σε 13,4 δισ. στερλίνες το α' εξάμηνο από 16,7 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα. Κατά το β' τρίμηνο οι πελάτες της απέσυραν 2,9 δισ. στερλίνες από 10,5 δισ. το α' τρίμηνο.
Τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία σημείωσαν άνοδο κατά 5% το α' εξάμηνο σε 308,1 δισ. στερλίνες, ενώ τα υφιστάμενα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν κατά 20% σε 195,2 εκατ. στερλίνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα