Πλατφόρμα εύρεσης συγκατοίκου

Του Κώστα Τσαούση

Η Ελενα Κασιμάτη, μια δραστήρια φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς – για παράδειγμα, μέλος της ομάδας που «τρέχει» την διοργάνωση TEDxUniversityofPiraeus (Director Of Partnerships) κ.α- είναι πλέον στέλεχος της ιδρυτικής ομάδας με την επωνυμία fl@migo που έχει ενταχθεί λόγω της ιδέας της στο πρόγραμμα egg. Μάλιστα, είναι Sales And Marketing Specialist.

Βεβαίως, σε μια startup όπως η fl@migo τα αξιώματα

λίγο ρόλο παίζουν – εδώ, μετράει η ομάδα και κυρίως η ιδέα που φιλοδοξεί να γίνει μια εύρωστη δυναμική επιχείρηση.

Αλλά, ας πάμε για λίγο στην ιδέα της ομάδας. Διαβάζουμε σχετικά στο site του egg:

«Το Fl@migo, από το αγγλικό flat και το ισπανικό amigo, είναι πλατφόρμα εύρεσης συγκατοίκου. Όραμα της Fl@migo είναι να αποτελέσει όχι μόνο την πρώτη επιλογή φοιτητών και νέων για την οικονομική κάλυψη των στεγαστικών τους αναγκών, αλλά και μια ζωντανή νεανική κοινότητα.

Πολλοί φοιτητές και νέοι αντιμετωπίζουν δυσκολία στην κάλυψη των εξόδων τους, μεγάλο μέρος των οποίων αποτελεί η κατοικία. Η κάλυψη εξόδων για κατοικία είναι πρόβλημα που μεγαλώνει λόγω της οικονομικής κρίσης και του υψηλού κόστους ενοικίων.

Το fl@migo στοχεύει στη διευκόλυνση φοιτητών και νέων στη διαδικασία εύρεσης συγκατοίκου μέσω ειδικών φίλτρων αναζήτησης.

Ο χρήστης δημιουργεί το εξατομικευμένο προφίλ του, καταχωρίζει τα χαρακτηριστικά και τις προτιμήσεις του και στη συνέχεια δημιουργεί το «quest thread» αναζήτησης συγκατοίκου. Στόχος είναι ο διαμοιρασμός των εξόδων και το matching ανθρώπων, για να μοιραστούν όχι μόνο τον χώρο τους αλλά και την καθημερινότητα, τις δεξιότητες και τις δραστηριότητές τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα