Πιθανόν και σήμερα η έγκριση της ΕΕ για τη διάσωση της Paschi

Η κρατική διάσωση της Banca Monte dei Paschi di Siena ενδέχεται να λάβει την έγκριση της ΕΕ ακόμα και σήμερα, με την ολοκλήρωση της εξάμηνης αξιολόγησης του πλάνου αναδιάρθρωσης της αρχαιότερης τράπεζας του κόσμου, αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

H

έγκριση της ΕΕ θα ανοίξει τον δρόμο για την προληπτική ανακεφαλαιοποίηση της ιταλικής τράπεζας – της τρίτης κατά σειρά που λαμβάνει κρατική βοήθεια φέτος.

Τον περασμένο μήνα οι ευρωπαϊκές αρχές και η ιταλική κυβέρνηση κατέληξαν σε συμφωνία επί της αρχής για το πλάνο διάσωσης που μπορεί να περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου 8,3 δισ. ευρώ και την πώληση κόκκινων δανείων ύψους 26 δισ. ευρώ μέσω τιτλοποιήσεων.

Η Monte Paschi αναγκάστηκε να αναζητήσει κρατική βοήθεια όταν απέτυχε να αντλήσει κεφάλαια από επενδυτές τον περασμένο Δεκέμβριο.

Την περασμένη εβδομάδα η ιταλική κυβέρνηση συμφώνησε να χορηγήσει κεφάλαια 17 δισ. σε ρευστό προς τις δύο τράπεζες του Βένετο: τη Banca Popolare di Vicenza και τη Veneto Banca SpA. Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, Intesa Sanpaolo, θα αγοράσει υγιή assets από τις δύο τράπεζες με τίμημα 1 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα