Πιέζεται η Ευρώπη – Κέρδη για τις τράπεζες

Υπό πίεση βρέθηκαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες στο άνοιγμα με τους επενδυτές να αποτιμούν τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα, καθώς και την άνοδο που σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 άνοιξε με πτώση 0,1% με τους περισσότερους δείκτες σε αρνητικό έδαφος. Ο τραπεζικός κλάδος ωστόσο καταγράφει καλές επιδόσεις, μετά και την ανακοίνωση αποτελεσμάτων από μεγάλες τράπεζες,

όπως Unicredit και Credit Agricole.

Στους μεγαλύτερους δείκτες, πριν λίγο, σημειώνοντας οριακές κινήσεις: στο Λονδίνο o FTSE 100 με πτώση 0,02%, ο γερμανικός DAX με άνοδο 0,02%, ενώ απώλειες 0,02% και 0,31% σημείωναν αντίστοιχα ο γαλλικός CAC 40 και ο ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη.

Η μετοχή της UniCredit κάνει ράλι στην κορυφή του Stoxx 600, με άνοδο πριν λίγο κατά σχεδόν 4,5%, μετά την ανακοίνωση για επιστροφή στην κερδοφορία με κέρδη 907 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο.

Ωστόσο, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citi, Willem Buiter, ανέφερ πως υπάρχουν πάρα πολλές μη κερδοφόρες τράπεζες στην Ιταλία και το θέμα των επισφαλών δανείων αντιμετωπίζεται σε πολύ μικρό βαθμό..

Στο μεταξύ, η μετοχή της ιταλικής ασφαλιστικής Generali σημείωνε λίγο πριν απώλειες 2% καθώς η εταρεία ανακοίνωσε πτώση κατά 9% στα καθαρά κέρδη α' τριμήνου.

Και στη Γαλλία, ο τραπεζικός κλάδος σημειώνει άνοδο, με την Credit Agricole να βλέπει τετραπλασιασμό καθαρών κερδών σε ετήσια βάση με στήριξη από την εμπορική δραστηριότητα.

Ο κλάδος τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης σημειώνουν μια από τις χειρότερες επιδόσεις με όλες τις μετοχές να καταγράφουν πτώση. Η Telefonica εμφανίζει τις μεγαλύτερες απώλειες. Νωρίτερα ανακοίνωσε αύξηση κατά 4,8% στα δομικά κέρδη το α' τρίμηνο, αν και το χρέος της αυξήθηκε επίσης σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η μετοχή της σημείωνε πτώση 1,5%.

Ανοδο άνω του 3% κατέγραψε το πετρέλαιο μετά τη μείωση στα αποθέματα των ΗΠΑ.

Σε άλλα νέα, οι υπουργοί Οικονομικών του G7 συναντώνται σήμερα στο Μπάρι της Ιταλίας. Η επίσημη ατζέντα περιλαμβάνει τις ανισότητες, τη φορολογική νομοθεσία, την ασφάλεια στο διαδίκτυο και την αποτροπή της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα