Πιέσεις στις ευρωαγορές - «Διασώθηκε» ο DAX 30

Σε πτωτική τροχιά κινήθηκαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, εξαιτίας τόσο της πτώσης των τιμών του μαύρου χρυσού όσο και των αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.

Η σημαντική υποχώρηση του δείκτη υπηρεσιών ISM στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, αν και απομακρύνει το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων από τη Fed στα τέλη Σεπτεμβρίου, θέτει εκ νέου εν αμφιβόλω την «υγεία» της αμερικανικής οικονομίας και σαφώς επηρέασε

αρνητικά τις επενδυτικές διαθέσεις.

Ταυτόχρονα η πτώση στην τιμή του μαύρου χρυσού – μετά από το ράλι της Δευτέρας – οδήγησε χαμηλότερα τους δεικτοβαρείς ενεργειακούς τίτλους, οδηγώντας και τον δείκτη Euro Stoxx 600 σε απώλειες 0,33% στις 349 μονάδες.

Μοναδικός δείκτης ο οποίος «διασώθηκε» ήταν ο γερμανικός DAX 30, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,14% στις 10.687 μονάδες, με στήριξη από τη μετοχή της Bayer (1,7%), καθώς ο γερμανικός όμιλος – σύμφωνα, τουλάχιστον, με δημοσίευμα του Reuters, που επικαλείται πολύ καλά πληροφορημένες πηγές – αύξησε την προσφορά του για την εξαγορά της Monstanto. Το Reuters αναφέρει ότι η Bayer προσφέρει πλέον 127,50 δολάρια ανά μετοχή της Monsanto από 125 δολάρια που προσέφερε πριν.

Στον αντίποδα απώλειες 0,78% εμφάνισε ο βρετανικός FTSE 100 στις 6.826 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε κατά 0,24% στις 4.529 μονάδες.

Αρνητική η πορεία και των αγορών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να υποχωρεί 0,6% στις 8.899 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κινήθηκε κατά 0,8% χαμηλότερα στις 17.052 μονάδες.

Σε επίπεδο μετοχών κέρδη 1,68% εμφάνισε η Easyjet, μετά την ανακοίνωση αύξησης της επιβατικής της βάσης τον Αύγουστο. Οριακές απώλειες 0,07% για τη μετοχή της Deutsche Telekom, η οποία διέψευσε δημοσίευμα της Handelsblatt ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση μονάδων της, γεγονός που μπορεί να «μεταφραστεί» σε απώλεια αρκετών θέσεων εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα