Πιέσεις στην Ασία μετά τη «βουτιά» του δολαρίου

Επιδείνωση της ψυχολογίας στις ασιατικές αγορές επέφερε η μεγάλη πτώση του δολαρίου σε χαμηλά πολλών μηνών λόγω της είδησης ότι οι προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση του κλάδου υγείας στις ΗΠΑ αποτυγχάνουν.

Στα ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 1,25%, με τους περισσότερους υποδείκτες να βρίσκονται σε αρνητικό πρόσημο. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi με πτώση 0,08%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε σημαντικά κατά 1,25%, με απώλειες στους περισσότερους υποδείκτες.

Συγκεκριμένα, ο υποδείκτης των χρηματοοικονομικών υποχώρησε κατά 1,81%

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng διέγραψε τα κέρδη που είχε νωρίτερα και κατέγραψε απώλειες 0,16%.

Στην ηπειρωτική Κίνα διευρύνθηκαν σήμερα οι απώλειες, μετά τη χθεσινή «Μαύρη Δευτέρα» όπως τη χαρακτήρισαν ορισμένοι. Ο Shanghai Composite με απώλειες 0,62%, ενώ ο Shenzhen Composite υποχώρησε κατά 0,718%.

Το δολάριο έκανε βουτιά μετά την είδηση ότι δύο ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές αντιτάχθηκαν στο ν/σ του Τραμπ για την υγεία, ανεβάζοντας έτσι των αριθμό των αντιτιθέμενων εντός της κυβέρνησης, σε τέσσερις γερουσιαστές.

Ο δείκτης του δολαρίου διαπραγματεύτηκε στα 94,776, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Εναντι του γεν έφτασε στα 112,15, κάτω δηλαδή από το επίπεδο των 113 που ήταν τις δυο προηγούμενες εβδομάδες.

Το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου στο 1,1526.

Τώρα οι επενδυτές αμφιβάλουν ακόμα περισσότερο για την επιτυχία του Τραμπ να «περάσει»τη φορολογική μεταρρύθμιση, μετά την τύχη του ν/σ για την υγεία, αναφέρει ο trader της OANDA Stephen Innes στο CNBC. «Η αγορά έχει μια τάση να αντιδρά υπερβολικά, αλλά φαίνεται πως μόλις μπήκε άλλο ένα καρφί στο φέρετρο του ν/σ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα