Πιέσεις στη Wall Street – Ισχυρές απώλειες για ενεργειακές


Πτωτική πορεία ακολουθεί η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, τα οποία ενισχύουν τις πιθανότητες αύξησης επιτοκίων από τη Fed.

Παράλληλα ισχυρές είναι οι πιέσεις που δέχεται ο ενεργειακός κλάδος, ο οποίος υποχωρεί άνω του 1%, μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής Ενέργειας των ΗΠΑ, ότι τα αποθέματα πετρελαίου

της χώρας αυξήθηκαν κατά 2,3 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Αποτέλεσμα της ανακοίνωση το αμερικανικό πετρέλαιο να υποχωρεί άνω του 1,5%.

Απώλειες 0,33% για τον Dow Jones στις 18.393 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 0,43% στις 2.166 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται κατά 0,39% χαμηλότερα στις 5.202 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών έχει στραφεί στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή και αφορούν την πορεία της αγοράς εργασίας τον Αύγουστο. Η αγορά εργασίας, μαζί με τον πληθωρισμό, αποτελούν δύο «στοιχεία» τα οποία παρακολουθεί στενά η Fed προκειμένου να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει και πότε σε αύξηση του βασικού επιτοκίου των ΗΠΑ.

Βάσει της ανακοίνωσης της εταιρείας ADP στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ δημιουργήθηκαν τον Αύγουστο 177.000 νέες θέσεις εργασίας, ελαφρώς περισσότερες από τις 175.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στο 51,5 διαμορφώθηκε ο δείκτη Chicago PMI για τον Αύγουστο, ενώ οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών ενισχύθηκαν κατά 1,3% τον Ιούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα