Πιέσεις λόγω Goldman Sachs στη Wall Street

Πτωτικά κινείται η αμερικανική αγορά, μετά τη μεγάλη απογοήτευση που προκάλεσε η Goldman Sachs (-4%) με την ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών α' τριμήνου, τα οποία ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων της αγοράς.

Πτώση 0,5% για τον Dow Jones στις 20.534 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,3% στις 2.341 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,27% χαμηλότερα στις 5.841 μονάδες.

«Ήταν έκπληξη το ότι η Goldman Sachs

δεν κατόρθωσε να ισοφαρίσει τις εκτιμήσεις, με δεδομένο ότι η αγορά είχε ένα πολύ καλό α' τρίμηνο», εκτιμά ο Bruce Bittles, επικεφαλής επενδύσεων στην Baird.

Πτωτική κίνηση και για τη μετοχή της Bank of America, αν και με μετρημένες απώλειες της τάξης του 0,5%, παρά το γεγονός ότι τα δικά της μεγέθη α' τριμήνου ήταν εντός των εκτιμήσεων της αγοράς.

Ταυτόχρονα οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εξαιτίας της συνεχιζόμενης έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας, μετά και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς ότι η χώρα του είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να πλήξει την Β. Κορέα.

Ανοδικές τάσεις για τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί κοντά στο 2,2%, ενώ του 2ετούς αποδυναμώθηκε στο 1,177%.

Η ανησυχία των επενδυτών αποτυπώνεται και στην πορεία του δείκτη «φόβου» VIX, ο οποίος ενισχύεται άνω του 1% και διαμορφώνεται στο επίπεδο των 14,6 μονάδων.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι ενάρξεις κατασκευής κατοικιών υποχώρησαν 6,8% τον Μάρτιο, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα κινούνταν 3,9% χαμηλότερα, ενώ η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε, για τον ίδιο μήνα, 0,5% εντός των προβλέψεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα