Πάτρα: Βρέθηκε ο «εγκέφαλος» της μαζικής αντιγραφής από πρωτοετείς φοιτητές

Εντοπίστηκε ο άνθρωπος που πούλησε τις πανομοιότυπες εργασίες στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, προκαλώντας πολιτικές αναταράξεις στις φοιτητικές παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ειδήσεις», ο «εγκέφαλος» πίσω από την μαζική αντιγραφή εργασίας από πρωτοετείς στο Πανεπιστήμιο Πατρών είναι φοιτητής του ιδρύματος, ο οποίος συνεργάζεται με φροντιστήριο της πόλης που εκπονεί πανεπιστημιακές εργασίες.

Η ταυτότητα του φοιτητή φαίνεται ότι

αποκαλύφθηκε από τις «απολογίες» των συμφοιτητών του, οι οποίοι κατέθεσαν για το περιστατικό στη γενική συνέλευση του τμήματος και κατέθεσαν εγγράφως από πού είχαν προμηθευτεί την επίμαχη εργασία.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με το πόρισμα του τμήματος του πανεπιστημίου για το θλιβερό περιστατικό, ο συντάκτης της εργασίας πούλησε το πόνημά του, αρχικά σε 20 άτομα για την τιμή των 100 ευρώ έκαστος.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών θα προβεί σε αποφάσεις για τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στον συγκεκριμένο φοιτητή, ο οποίος κινδυνεύει με αποκλεισμό για τρεις περιόδους από εξεταστικές, ενώ μπορεί ακόμα και να διαγραφεί από το Πανεπιστήμιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα