«Παρών» οι ΑΝΕΛ στο αίτημα άρσης ασυλίας του Σταθάκη

Επιφυλακτικοί εμφανίστηκαν οι ΑΝΕΛ την Πέμπτη στη συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας, όπου συζητήθηκε το δικαστικό αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Γιώργου Σταθάκη, δημιουργώντας νέο, ηπιότερο αυτή την φορά «πονοκέφαλο» στο Μέγαρο Μαξίμου.

Να σημειωθεί ότι στην ημερήσια διάταξη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής ήταν η συζήτηση επί της νέας δικογραφίας που διαβιβάστηκε στη Βουλή για την παλιά υπόθεση περί κακοδιαχείρισης κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Υπενθυμίζεται

ότι η πρώτη φορά που ασχολήθηκε η Ολομέλεια με την υπόθεση του κ. Σταθάκη ήταν τον Δεκέμβριο του 2013 όταν και η πλειοψηφία των βουλευτών αποφάσισε να μην αρθεί η βουλευτική του ασυλία. Ωστόσο, από την έρευνα της δικαιοσύνης φαίνεται ότι προέκυψαν νέα στοιχεία με αποτέλεσμα να βγει η υπόθεση από το αρχείο και να επανέλθει στην Βουλή. Αυτή την φορά ο φάκελος μιλά για πιθανές ποινικές ευθύνες του υπουργού και συγκεκριμένα για κατ' εξακολούθηση κοινή απιστία από την οποία η ζημιά ξεπερνά τα 30.000 ευρώ και κατ εξακολούθηση απιστία στην υπηρεσία με αντικείμενο της πράξης να έχει συνολική αξία άνω των 150.000 ευρώ.

Στην συνεδρίαση της επιτροπής ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης, ψήφισε «παρών», υποστηρίζοντας ότι ο κ. Σταθάκης δεν προσκόμισε τα έγγραφα που κατά τον ίδιο αποδεικνύουν την αθωότητα του. Πάντως, η πλειοψηφία της επιτροπής ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας του κ. Σταθάκη καθώς εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι πείστηκε από τις εξηγήσεις του υπουργού Οικονομίας αλλά και από το γεγονός ότι για το αστικό κομμάτι της υπόθεσης οι εμπλεκόμενοι έχουν ήδη αθωωθεί.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα