Παρίσταναν τους πελάτες σε μαγαζιά στη βόρεια Ελλάδα και έκλεβαν


Τουλάχιστον ένα χρόνο κράτησε η δράση μιας τριμελούς συμμορίας Ελλήνων που χτυπούσαν τα καταστήματα σε διάφορες πόλεις της χώρας, όπου παρίσταναν τους πελάτες και ξάφριζαν χρήματα με... ταχυδακτυλουργικές κινήσεις, την ώρα που έκαναν συναλλαγές με τους υπαλλήλους!

Η... περιοδεία των δραστών ηλικίας 43, 41 και 28 χρόνων πήρε τέλος στη Δράμα, όπου συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας κατά την διαφυγή τους με Ι.Χ. αυτοκίνητο από μια

επιχείρηση από την οποία κατάφεραν να «βουτήξουν» 100 ευρώ.

Ο υπάλληλος αντιλήφθηκε την κλοπή και σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία, οι άνδρες της οποίας εντόπισαν τους δράστες πριν φύγουν από την πόλη. Εκτός από το όχημα που χρησιμοποίησαν, κατασχέθηκαν και 765 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή τους και ερευνάται αν είναι και αυτά προϊόντα κλοπών.
Άλλωστε, αποκαλύφθηκε ότι οι τρεις δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές για παρόμοιες κλοπές. Στην προανάκριση προέκυψε ότι, από τις 22 Ιανουαρίου ως τις 5 Απριλίου του 2017 είχαν ξαφρίσει με τον ίδιο τρόπο άλλες έξι επιχειρήσεις στη Δράμα, την Έδεσσα, την Κατερίνη, τη Νάουσα και την Αθήνα και είχαν αρπάξει συνολικά 610 ευρώ και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου!

Η έρευνα για την δράση τους συνεχίζεται, για να εξιχνιαστούν και άλλες κλοπές που τυχόν διέπραξαν στο διάστημα από τις 5 Απριλίου του 2017 ως την σύλληψή τους. Στο μεταξύ, παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, η οποία άσκησε σε βάρος τους δίωξη για διακεκριμένες κλοπές.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα