Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Uber

Την παραίτησή του υπέβαλε, τελικά, μετά από πιέσεις επενδυτών, ο Τρέιβις Κάλανικ, διευθύνων σύμβουλος της Uber Technologies Inc μετά από σειρά συγκρούσεων που σημειώθηκαν στη διοίκηση της μεγαλύτερης start-up εταιρείας στο χώρο των νέων τεχνολογιών, οι οποίες ανέδειξαν σειρά θεμελιωδών προβλημάτων στο εσωτερικό της Uber, από τη σεξουαλική παρενόχληση μέχρι τη χρήση λογισμικού για παράκαμψη των ρυθμιστικών Αρχών.

Ο αποχωρών διευθύνων σύμβουλος είναι η

πιο πρόσφατη εξέλιξη, μετά τις απομακρύνσεις άλλων στελεχών, της εταιρείας όπως του επικεφαλής των επιχειρήσεων Εμίλ Μάικλ και του προέδρου Τζεφ Τζόουνς. Ο Κάλανικ παραδέχτηκε τις αποτυχίες της ηγεσίας του μετά το δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο περιείχε ένα βίντεο που τον έδειχνε να λογομαχεί με έναν οδηγό της Uber, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατακόρυφα η εναντίον του δυσαρέσκεια των οδηγών της εταιρείας. Η παραίτησή του έρχεται εβδομάδες μετά το θάνατο της μητέρας του σε ένα ατύχημα με βάρκα.

"Λατρεύω την Uber περισσότερο από ο,τιδήποτε στον κόσμο και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή στην προσωπική μου ζωή, δέχτηκα το αίτημα των επενδυτών να αποχωρήσω έτσι ώστε η Uber να μπορέσει να επιστρέψει στην αναπτυξιακή της πορεία και όχι να ταλαιπωρείται με νέες τριβές", δήλωσε ο Κάλανικ. «Θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο», ανέφερε η Uber σε ξεχωριστή ανακοίνωση. Η παραίτηση του Κάλανικ αναφέρθηκε νωρίτερα από τους New York Times.-

Keywords
Τυχαία Θέματα