Παραγωγή οχημάτων χωρίς ορυκτά καύσιμα αρχίζει η Κίνα από το 2019

Η Κίνα εξέδωσε νέο κανονισμό που υποχρεώνει τους περισσότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων να πωλούν έναν ελάχιστο αριθμό νέων ενεργειακών οχημάτων κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από το 2019, εξέλιξη που δείχνει ότι γίνεται ένα βασικό βήμα στις προσπάθειες της κυβέρνησης να καταργήσει σταδιακά τα οχήματα με ορυκτά καύσιμα από τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την αποκαλούμενη πολιτική cap-and-trade, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να διαθέτουν στην αγορά νέα οχήματα

ενέργειας τουλάχιστον 10% το 2019 και 12% το 2020 της συνολικής παραγωγής τους, σύμφωνα με το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής, όπως προκύπτει κι από δήλωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που παράγουν ή εισάγουν περισσότερα από 30.000 "παραδοσιακά" οχήματα ετησίως πρέπει να συμμορφωθούν στον παραπάνω κανόνα. Αλλιώς, θα κληθούν να καταβάλουν πρόστιμα.

Η Κίνα, η οποία έχει υποσχεθεί να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2030 και να περιορίσει την επιδείνωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ακολουθεί την Αγγλία και τη Γαλλία αναζητώντας ένα χρονοδιάγραμμα για την εξάλειψη των οχημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που χρησιμοποιούν βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης. Η χώρα πρέπει να χρησιμοποιήσει εναλλακτική ενέργεια για να τροφοδοτήσει περίπου 200 εκατομμύρια οχήματα που διανύουν τους δρόμους της και να μειώσει την εξάρτηση από τις εισαγωγές πετρελαίου. Η κυβέρνηση της Κίνας δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι εργάζεται για ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα, που αφορά στη σταδιακή κατάργηση οχημάτων με ορυκτά καύσιμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα