Πανάκριβη η βασίλισσα για την τσέπη των Βρετανών φορολογουμένων

Σχεδόν διπλάσια εισοδήματα σε σχέση με πέρυσι θα εισπράξει η Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, καθώς, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της βασιλικής οικογένειας που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη, φέτος αναμένεται να αυξηθεί το ύψος των κεφαλαίων από φόρους που κατευθύνονται στα ταμεία της βασιλικής οικογένειας, με στόχο να καλυφθούν εκτεταμένες επισκευές στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η εταιρεία Crown Estate στην οποία ανήκει το

μεγαλύτερο τμήμα της περιοχής του West End στο Λονδίνο, είχε έσοδα 328,8 εκατ. στερλίνες από τις αρχές του 2017 έως και τις 31 Μαρτίου – αύξηση 8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Να σημειωθεί πως τα ακίνητα που κατέχει η Crown Estate, ανήκουν στους Βρετανούς μονάρχες.

Το ποσό που λαμβάνει η Ελισάβετ από τους φορολογούμενους υπολογίζεται ως ποσοστό των κερδών της Crown Estate. Η βασιλική οικογένεια έλαβε 42,8 εκατ. στερλίνες το διάστημα 2016-2017 και το νούμερο αναμένεται να αυξηθεί στα 76,1 εκατ. στερλίνες ώστε να πληρωθούν οι επισκευές στη βασιλική κατοικία στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον Alan Reid, τον επίσημο ταμία της βασίλισσας, η μονάρχις κόστισε πέρυσι στον κάθε Βρετανό μόλις 65 πένες, «όσο κι ένα γραμματόσημο».

Αντιθέτως, η ομάδα Republic, που υποστηρίζει τη θεσμοθέτηση της εκλογής του επικεφαλής του κράτους από τον λαό, δημοσιοποίησε τα δικά του νούμερα για τα βασιλικά έξοδα. Σύμφωνα με αυτά ο ετήσιος λογαριασμός για τους μονάρχες ανέρχεται σε £345 εκατ. συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για την ασφάλειά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα