Παναγιωτάκης: Έτοιμη η ΔΕΗ για να πουλήσει το 40% της παραγωγής της

«Η προετοιμασία για την πώληση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ, έστω κι αν αυτό δεν είναι προϊόν επιχειρηματικού σχεδιασμού, προχωρεί απολύτως εντός των προθεσμιών», ανέφερε την Πέμπτη από το βήμα του Economist, ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, τονίζοντας ότι η ζημιά στο Αμύνταιο δεν θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα, ούτε

θα αλλάξει τους σχεδιασμούς της ΔΕΗ.

Ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι δεν θα αργήσουν οι πρώτες ανακοινώσεις για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων της εταιρείας εκτός συνόρων. Επεσήμανε άλλωστε «τη δυναμική στροφή στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» κόντρα στις «απαράδεκτες καθυστερήσεις του παρελθόντος».

Όπως είπε, η ΔΕΗ επιδιώκει την υλοποίηση μεγάλου Φ/Β Σταθμού των 200 MW στην Πτολεμαΐδα, όσο και στη νησιωτική χώρα, σε συνδυασμό με τις διασυνδέσεις και την αποθήκευση.

Η διοίκηση της ΔΕΗ "ευλόγησε" και την απόσχιση των δραστηριοτήτων του ΑΔΜΗΕ, υποστηρίζοντας "ότι χρειάστηκε λιγότερο χρόνο να προετοιμάσει και να ολοκληρώσει την πώληση από όσο χρειάστηκαν οι άλλοι θεσμοί, εγχώριοι και κοινοτικοί να εγκρίνουν και να επικυρώσουν το αποτέλεσμα".

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παναγιωτάκης και στις δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας (ΝΟΜΕ) που παρά τις κατά καιρούς γκρίνιες, δήλωσε ότι εφαρμόζονται κανονικά. "Η νέα Reserve Price αναμένεται 30%-35% μικρότερη από την οριακή – χονδρική τιμή και οι προσφερόμενες ποσότητες θα είναι μεγαλύτερες" σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι συνθήκες για την επιτάχυνση του ανοίγματος της λιανικής αγοράς από την άποψη του περιθωρίου κέρδους των ιδιωτών, είναι ιδανικές.

Όπως σημειώθηκε η ΔΕΗ σύντομα θα έχει έτοιμο το προς διάθεση χαρτοφυλάκιο πελατών με το οποίο εκτιμάται ότι η αγορά θα ανοίξει με μεγαλύτερους ρυθμούς και μάλιστα με σωστότερο τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα