Πακιστάν: 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε δυστύχημα σε ναυπηγείο

Τουλάχιστον 12 πακιστανοί εργάτες σκοτώθηκαν και σχεδόν 60 άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα όταν σημειώθηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη σε ένα δεξαμενόπλοιο που διέλυαν σε ναυπηγείο, ενώ πολλοί ακόμη ναυτεργάτες έχουν παγιδευτεί μέσα στο σκάφος, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο επικεφαλής ενός συνδικάτου ναυτεργατών ανέφερε ότι μαίνεται πυρκαγιά στο πλοίο, στο οποίο γίνονταν εργασίες στο Γκαντάνι, 45 χλμ. βορειοδυτικά του λιμανιού στο Καράτσι.

«Τα

πράγματα είναι πολύ άσχημα», είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο πρόεδρος του συνδικάτου, Μπασίρ Μαχμουντάνι, προσθέτοντας πως «ένας άγνωστος αριθμός εργατών λέγεται πως παγιδεύτηκε μέσα στο φλεγόμενο πλοίο».

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 58 τραυματίστηκαν στην έκρηξη, δήλωσε ο Ζουλφικάρ Μποχάρι, τοπικός αξιωματούχος. Όλοι οι τραυματίες έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα, σύμφωνα με τον ίδιο. Τα πτώματα είναι απανθρακωμένα, σύμφωνα με έναν αστυνομικό που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον Νάσιρ Μανσούρ, εκπρόσωπο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων του Πακιστάν, θραύσματα μετάλλου εκτοξεύτηκαν σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το εργοτάξιο.

Η έκρηξη έγινε στη δεξαμενή καυσίμων του πλοίου, που ακόμη φλέγεται, διευκρίνισε ο ίδιος.

Πυροσβέστες από το Καράτσι, άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού καταβάλλουν προσπάθειες να κατασβέσουν τη φωτιά, πρόσθεσε.

Ο Μανσούρ όμως τόνισε ότι οι άνδρες της Πυροσβεστικής είναι αναγκασμένοι να περιμένουν να ελαττωθεί η ένταση της φωτιάς διότι «δεν έχουν τον αφρό που απαιτείται» για να την αντιμετωπίσουν.

Οι ναυτεργάτες στο Γκαντάνι συχνά εργάζονται υπό επικίνδυνες συνθήκες, χωρίς βασικό προστατευτικό εξοπλισμό.

Τα ναυπηγεία στο Γκαντάνι αντιμετωπίζουν δυσκολίες το τελευταίο διάστημα και απασχολούν περίπου 9.000 εργάτες, πολύ λιγότερους απ' ό,τι την εποχή της μεγάλης δραστηριότητάς τους.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ εξέφρασε τη «βαθιά θλίψη του» για το δυστύχημα και υποσχέθηκε ότι θα διεξαχθεί έρευνα και θα προσφερθεί βοήθεια στα θύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα