Ουγγαρία: «Κομμουνιστικό σύμβολο» το αστέρι της Heineken!

Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι η Heineken θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί ποτέ ως... κομουνίστρια; Και όμως, συμβαίνει και μάλιστα στην Ουγγαρία.

Το κόμμα του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν έχει καταθέσει νομοσχέδιο βάσει του οποίου η γνωστή μπύρα θα πρέπει να αφαιρέσει από το σήμα της το κόκκινο αστέρι, καθώς αυτό θεωρείται... κομμουνιστικό σύμβολο.

Η ουγγρική κυβέρνηση είναι απόλυτα έτοιμη να επιβάλλει πρόστιμα ή ακόμη και να οδηγήσει στη φυλακή όποιον πουλά προϊόντα τα οποία φέρουν σύμβολα που θυμίζουν το σοβιετικό καθεστώς. Σε αυτό περιλαμβάνεται και το περίφημο κόκκινο αστέρι της Heinekenç

«Στόχος μας είναι να υπερασπιστούμε κάθε ουγγρική εταιρεία την οποία κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν», υποστήριξε ο πρόεδρος του ουγγρικού κοινοβουλίου Lajos Kosa, ενώ προσέθεσε ότι το νέο νομοσχέδιο στοχεύει και στην κατάργηση όλων των συμβόλων που θυμίζουν το πρώην κομμουνιστικό καθεστώς. Προσέθεσε, δε, ότι «στην περίπτωση της Heineken υπάρχει παραβίαση και των δύο στοιχείων».

Πάντως το κυβερνών κόμμα προσπαθεί να βρει τρόπους ώστε τα παπούτσια Converse αλλά και το εμφιαλωμένο νερό San Pellegrino να μην πληγούν από το εν λόγω νομοσχέδιο, με δεδομένο ότι και αυτά έχουν σύμβολο ένα vintage αστέρι.

Όπως είναι φυσικό η Heineken αρνείται κατηγορηματικά ότι το κόκκινο αστέρι της αποτελεί κομμουνιστικό σύμβολο, υποστηρίζοντας ότι το logo της υπάρχει από τον... Μεσαίωνα και συμβολίζει τα πέντε στοιχεία που δημιουργούν την μπύρα της: νερό, κριθάρι, λυκίσκο, μαγιά και ένα ακόμη τα οποία εάν συνδυαστούν οδηγούν στη «μαγεία του ζύθου».

«Φυσικά το κόκκινο αστέρι της Heineken δεν έχει κανέναν πολιτικό συμβολισμό, ενώ ως σύμβολο χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες ανά την υφήλιο», αναφέρει η ανακοίνωση της ολλανδικής ζυθοποιίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα