ΟΤΕ: Αυξημένο μέρισμα 60% για το 2016

Τα θετικά νούμερα του 2016, έφεραν αύξηση του μερίσματος για τους μετόχους του ΟΤΕ, με τη διοίκηση να προτείνει σήμερα στη γενική συνέλευση τη διανομή μερίσματος 0,16 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 60% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος, θα είναι η Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, ενώ η ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος θα είναι η Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017.

Σύμφωνα με το μήνυμα του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου

κ. Μιχάλη Τσαμάζ προς τους μετόχους, το 2016 ήταν μία καλή χρονιά για τον ΟΤΕ, που εδραίωσε τη θέση του ως «ο Νο 1 πάροχος κινητών σταθερών επικοινωνιών στην Ελλάδα, ενώ καταλάβαμε ηγετική θέση και στη συνδρομητική τηλεόραση σε ό,τι αφορά τον αριθμό των συνδρομητών. Μόνο στην Ελλάδα έχουμε επενδύσει πάνω από 2 δισ. ευρώ τα τελευταία έξι χρόνια και έχουμε δεσμευτεί να επενδύσουμε άλλο 1,5 δις. ευρώ μέχρι το 2020 κυρίως για τη δημιουργία δικτύων οπτικών ινών και κινητής τηλεφωνίας που θα διασφαλίσουν για τους πελάτες, αλλά και τη χώρα μας την πρόοδο στη νέα ψηφιακή εποχή. Επιπλέον επιτύχαμε σταθερές οικονομικές επιδόσεις με τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου να ανέρχονται σε 4 δις. ευρώ περίπου, ένα υγιές περιθώριο EBITDA καθώς και περαιτέρω μείωση του καθαρού μας δανεισμού στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών. Χάρη σε αυτές τις επιδόσεις το δ.σ. πρότεινε 60% αύξηση του μερίσματος ανά μετοχή σε 0,16 ευρώ».

Όπως ανέφερε ο κ. Τσαμάζ «λειτουργούμε σε ένα δύσκολο περιβάλλον και παραμένουμε αντιμέτωποι με ένα ρευστό γεωπολιτικό και μακροοικονομικό κλίμα. Στην ελληνική αγορά το διαθέσιμο εισόδημα και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών εξακολουθούν να είναι υπό πίεση. Τα τελευταία χρόνια δείξαμε την ικανότητά μας να επιτυγχάνουμε καλές επιδόσεις κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες και αισιοδοξούμε ότι θα τις συνεχίσουμε. Γι' αυτό και για το 2017 έχουμε ανεβάσει ψηλά τον πήχη κι έχουμε θέσει τρείς βασικούς στόχους».

Οι τρεις στόχοι

Σύμφωνα με τη διοίκηση, ο όμιλος θα προχωρήσει δυναμικά στην υλοποίηση του στρατηγικού του πλάνου για την ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών υποδομών νέας γενιάς. «Μόνο το 2017 οι επενδύσεις στην Ελλάδα θα ανέλθουν σε 500 εκατ. ευρώ, δηλαδή το ένα τρίτο του τετραετούς στόχου που έχουμε θέσει προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των δικτύων οπτικής ίνας και κινητής τηλεφωνίας. Συνολικά οι κεφαλαιουχικές δαπάνες το 2017 θα ανέλθουν σε περίπου 700 εκατ. ευρώ χωρίς αυτές να συμπεριλαμβάνονται οι επενδύσεις σε φάσμα.

Δεύτερον, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να ενισχύσουμε τη θέση της Csomote ως το αγαπημένο brand των καταναλωτών στην Ελλάδα- και όχι μόνο μεταξύ των παρόχων τηλεπικοινωνιών.

Και τρίτον στοχεύουμε στην ανάπτυξη. Δε μιλάμε πλέον για βιωσιμότητα και ανάσχεση των απωλειών. Βάζουμε στόχο να ενισχύσουμε τις οικονομικές και εμπορικές μας επιδόσεις, χτίζοντας στα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα. Το 2017 θα είναι η χρονιά κατά την οποία θα προετοιμάσουμε τις βάσεις προκειμένου αυτό να πραγματοποιηθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα