Τα εταιρικά κέρδη «σηκώνουν» την Ευρώπη – 'Αλμα 10% για Havas

Ελαφρά ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να αντιδρούν στα εταιρικά κέρδη που ανακοινώθηκαν σήμερα, ενώ την ίδια ώρα το πετρέλαιο διεύρυνε τα κέρδη του, λόγω αισιοδοξίας για παράταση της συμφωνίας για τη μείωση παραγωγής πετρελαίου, με στόχο την άνοδο των τιμών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται οριακά υψηλότερα 0,1% με τους μεγαλύτερους δείκτες και τους περισσότερους τομείς σε θετικό έδαφος.

Στα

ταμπλό, ο FTSE 100 στο Λονδίνο πριν λίγο σημείωνε κέρδη 0,22%, ο DAX 0,10%, ο CAC 40 0,04% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχυόταν κατά 0,31%

Τις καλύτερες επιδόσεις στον Stoxx 600 παρουσιάζουν οι μετοχές του κλάδου των media, που έλαβαν ώθηση μετά την πληροφορία ότι η γαλλική Vivendi προσέγγισε τη Havas με πρόταση εξαγοράς μεριδίου 60% που κατέχει στην εταρεία διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων ο όμιλος BolloreVivendi προσέγγισε τη Havas με πρόταση εξαγοράς μεριδίου 60% που κατέχει στην εταρεία διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων ο όμιλος Bollore. Η μετοχή της Ηavas έκανε άλμα κατά 10%, ενλω άνοδο 6% σημείωσε η μετοχή της Vivendi.

Σταθεροποίηση σημειώνεται σήμερα στις τιμές του πετρελαίου καθώς οι επενδυτές περιμένουν την επέκταση της συμφωνίας στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής και μετά τα μέσα του έτους. Τα 13 μέλη του Οργανισμού αναμένεται να ανακοινώσουν αν θα ισχύσει κάτι τέτοιο, κατά τη συνάντησή τους στις 25 Μαΐου.

Στα εταιρικά αποτελέσματα, η Richemont ανακοίνωσε χειρότερα του αναμενόμενου μεγέθη λίγο πριν το άνοιγμα των ευρωπαϊκών δεικτών. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία με έδρα της Γενεύη, το ευμετάβλητο περιβάλλον συναλλαγών έχει προκαλέσει πτώση της καθαρής κερδοφορίας της σε βαθμό μεγαλύτερο του αναμενόμενου.

Ωστόσο, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία πολυτελών ειδών στον κόσμο σημείωσε άνοδο των πωλήσεων προς τα τέλη της χρήσης, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από την ανάκαμψη της ηπειρωτικής Κίνας, μεταδίδει το Reuters.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημείωσε κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση με άνοδο 1% χθες Πέμπτη. Το αργό WTI σημείωσε άνοδο 0,38% στα 48,01 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα futures του αργού τύπου μπρεντ σημέιωβσαν άνοδο 0,37% στα 50,96 δολ/βαρέλι.

Στα οικονομικά νέα, η Γερμανία ανακοίνωσε επιτάχυνση της ανάπτυξης που έτρεξε το α' τρίμηνο με ρυθμό 0,6%.

Σήμερα, οι ΥΠΟΙΚ των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη συνεχίζουν τις επαφές τους στο Μπάρι της Ιταλίας στη Σύνοδο Κορυφής που ολοκληρώνεται αύριο.

Αλλού, το World Russia Forum πραγματοποιείται στην Ουάσινγκτον σήμερα Παρασκευή, καθώς εκπρόσωποι των ΗΠΑ και της Ρωσίας συναντώνται για να βρουν τρόπους σύσφιξης των μεταξύ τους σχέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα