Μεικτή εικόνα στην Ευρώπη – Πτώση στις γαλλικές τράπεζες – «Βουτιά» 8%για Postnl

Μεικτή η εικόνα στις ευρωαγορές μετά την αρχική ανακούφιση από τη νίκη Μακρόν, καθώς οι επενδυτές είχαν προεξοφλήσει την επικράτηση του κεντρώου υποψηφίου στις γαλλικές εκλογές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ήταν οριακά χαμηλότερα νωρίτερα, με τους περισσότερους τομείς να κινούνται με μεικτά πρόσημα και τους μεγαλύτερους δείκτες σε αρνητικό έδαφος.

Οι γαλλικές τράπεζες σημειώνουν απώλειες. Η Societe Generale με πτώση άνω του 1,8% επιδεικνύει

τις χειρότερες επιδόσεις ανάμεσα στις γαλλικές τράπεζες.
Ο κλάδος των πρώτων υλών υποχώρησε άνω του 1% νωρίς το πρωί μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος από την Κίνα. Η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή ατσαλιού μείωσε τα ποσοστά αγοράς στον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών τον Απρίλιο. Κολοσσοί του κάδου εξόρυξης, όπως η BHP Billiton, η Rio Tinto και η Anglo American σημείωσαν πτώση πάνω από 1,4% αμέσως μετα΄το άνοιγμα.

Στο μεταξύ, η μετοχή της ολλανδικής εταιρείας διανομής πακέτων, Postnl, έκανε βουτιά και βρέθηκε στον πάτο του πανευρωπαϊκού δείκτη μετά την ανακοίνωση κερδών για το α' τρίμηνο του έτους.

Η εταιρεία με έδρα το Αμστερνταμ ανακοίνωσε ότι η αποστολή δεμάτων μειώθηκε κατά 9,6% το α' τρίμηνο, με τη μετοχή της να υποχωρεί κατά σχεδόν 8% στις πρωινές συναλλαγές.

Στις πολιτικές εξελίξεις, το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας αναμένεται σήμερα να δημοσιοποιήσει το μανιφέστο του για τις εθνικές εκλογές της 8ης Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα