Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street

Εντός περιορισμένης κλίμακας διακύμανσης κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε εταιρικά μεγέθη γ' τριμήνου, ανακοινώσεις σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων και χωρίς, φυσικά, να ξεχνάνε τη Fed.

Πτώση μόλις 0,08% για τον Dow Jones στις 18.123 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,03% στις 2.134 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται κατά 0,02% υψηλότερα στις 5.214 μονάδες.

Θετικά μηνύματα, μετά τις Citigroup, JPMorgan

και Well Fargo, απέστειλε και η Bank of America (0,44%) η οποία κατόρθωσε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ ράλι με κέρδη άνω του 7% σημειώνει η μετοχή της Hasbro, η οποία επίσης είχε πολύ θετικά οικονομικά μεγέθη τριμήνου.

«Αυτό που χρειάζεται η αγορά είναι μία διαβεβαίωση από την επιχειρηματική Αμερική ότι όλα πάνε καλά. Η αγορά εξακολουθεί να αναρωτιέται τι είναι καλύτερο, να κινηθεί ανοδικά ή να κινηθεί καθοδικά», υπογραμμίζει ο Quincy Krosby, αναλυτής της Prudential Financials.

Μέχρι στιγμής οι αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν ικανοποιήσει τους επενδυτές με το 79% των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500 και έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα να έχουν κατορθώσει να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους και στα μακροοικονομικά δεδομένα, με τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ να έχει αυξηθεί κατά 0,1% τον Σεπτέμβριο, έναντι εκτίμησης ότι θα ενισχυθεί κατά 0,2%. Την ίδια ώρα ο δείκτης μεταποίησης Empire State, που καταρτίζεται από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Ν. Υόρκης, παρέμεινε σε τροχιά συρρίκνωσης για τρίτο διαδοχικό μήνα.

Πτωτική κίνηση για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να φθάνει στο 0,82% και του 10ετούς να διαμορφώνονται στο 1,77%. Αντιστροφή τάσεων για τον δείκτη δολαρίου, ο οποίος κινείται ελαφρώς πτωτικά, με το ευρώ να αγγίζει το 1,10 δολ. και το δολάριο να υποχωρεί χαμηλότερα από τα 104 γεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα